Društvo

Izbjegavati dužu vožnju u najtoplijem dijelu dana

Izbjegavati dužu vožnju u najtoplijem dijelu dana
Foto: N.N. | Izbjegavati dužu vožnju u najtoplijem dijelu dana

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se na većini puteva odvija redovno, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog najavljenih vrućina vozačima se preporučje da izbjegavaju putovanja na duže relacije u najtoplijem dijelu dana.

Povodom obilježavanja krsne slave grada Trebinje, danas od 20.00 do 24.00 časa biće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Trebinje jedan-Trebinje dva, u Ulici vojvode Stepe Stepanovića.

Saobraćaj će danas i sutra od 17.00 do 2.00 časa biti obustvljen i na dionici magistralnog puta Podromanija-Rogatica /Ulica srpske sloge, od raskrsnice kod Doma za starija lica "Sunce" do raskrsnice kod Razvojne banke/, povodom obilježavanja krsne slave opštine Rogatica.

Od 17.00 do 2.00 časa danas i sutra biće obustavljen saobraćaj i na dionici regionalnog puta Srbac-Gornja Vijaka i u Ulici Bože Tatarevića u Prnjavoru zbog održavanja manifestacije "Tradicionalni prnjavorski vašar".

Režim saobraćaja izmijenjen je u tunelu "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta entitetska granica /Lapišnica/-LJubogošta, kao i u tunelu "Stambolčić" na magistralnom putu Pale-Podgrab zbog farbarskih radova i instalacije opreme.

Izmijenjen je režeim saobraćaja na pravcu Konjević Polje-Milići, na putu Stari Majdan-Banjaluka /Rudarska/ i dionici granica Republike Srpske /Bakračuša/-Nevesinje jedan.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na pravcu Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela "Putnikovo brdo dva".

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalnim putevima entitetska granica Ćesim-Pridvorci, Prijedor tri-entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina tokom eksploatacije rudnika LJubija, Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Jezero-Šipovo.

Jednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab i na pravcu Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na dionici Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina od 8.00 do 14.00 časova, te na regionalnom putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod.

U FBiH danas će od 13.00 do 14.00 časova zbog radova saobraćaj biti obustavljen na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac /dionici Ripač-Dubovsko/.

Saobraćaj je obustavljen i na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic od 22.00 do 6.00 časova saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noću saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije se zbog radova saobraća i na pravcima: Živinice-Husino /u centru Živinica/, Bihać-Bosanski Petrovac /Ripač-Dubovsko/, Žitomislići-Počitelj /Ševaš NJive/, Donji Vakuf-Travnik /Komar/ i Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/.

Na graničnim prlazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije