Društvo

Izdato narandžasto upozorenje za područje Banjaluke

Izdato narandžasto upozorenje za područje Banjaluke
Foto: Ilustracija | Izdato narandžasto upozorenje za područje Banjaluke

BANJALUKA - Crveno upozorenje zbog najavljene ekstremno visoke temperature vazduha sutra će biti na snazi za područje Mostara, Sarajeva, Tuzle i Bihaća, a narandžasto za Banjaluku, Prijedor, Trebinje, Višegrad, Foču i Livno.

Na području Mostara sutra se očekuje najviša dnevna temperatura vazduha između 38 i 40 stepeni, a u Sarajevu, Tuzli i Bihaću između 37 i 39 stepeni Celzijusovih.

U Banjaluci, Prijedoru, Trebinju, Višegradu i Foči očekuje se topla noć, dok će preko dana biti veoma vruće sa maksimalnom temperatura vazduha od 35 do 38 stepeni, a na području Livna između 34 i 36 stepeni Celzijusovih.

Crveno upozorenje znači da su prognozirane naročito opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbjednost ljudi i životinja, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Narandžasto upozorenje znači da su prognozirane opasne vremenske pojave.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske ranije su upozorili da se od ponedjeljka, 21. juna, do petka 25. juna, očekuju veoma visoke dnevne temperature vazduha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije