Društvo

Izgrađen novi most u Gradini kod Dragočaja

Izgrađen novi most u Gradini kod Dragočaja
Foto: Srna | Izgrađen novi most u Gradini kod Dragočaja

BANJALUKA - U zaseoku Gradina u banjalučkom prigradskom naselju Dragočaj izgrađen je novi most preko rječice Dragočajke, u šta je uloženo 50.000 KM iz gradskog budžeta.

Novi most je sagrađen na lokalnom putu Gradina-Kaure-Šalići, u okviru obnove putne infrastrukture na ovom, prigradskom području.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas posjetio Dragočaj, podsjetio je da je stara konstrukcija bila gotovo neupotrebljiva zbog dotrajalosti, te istakao da će mještani ovih sela sada biti bolje povezani sa ostatkom naselja.

On je naveo da je planirana i gradnja novog mosta u centru Dragočaja, što je veoma značajno jer na ovoj lokaciji često dolazi do plavljenja, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Nažalost, nije uspio prvi tender za izbor izvođača, tako da sada idemo u ponovljeni postupak, sa procijenjenom vrijednošću od oko 200.000 KM", naveo je Radojičić, koji je tokom današnje posjete Dragočaju posjetio i novoizgrađeni put za Topiće u dužini od 300 metara.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da je most u Gradini dug 11 i širok pet metara, sa trotorima za pješake, te dodao da je preduzeće "Građenje Đurić" radove završilo prije ugovorenog roka.

On je dodao da je na ovoj lokaciji još potrebno urediti manji dio obaloutvrde i postaviti zaštitnu ogradu.

Član Savjeta Mjesne zajednice Dragočaj Milan Vučković izrazio je zadovoljstvo zbog obima ulaganja u ovo naselje, podsjećajući da je, osim mosta, u naselju urađeno još nekoliko puteva i obnovljen društveni dom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije