Društvo

Izrečeno 12.000 KM kazni zbog nepoštovanja mjera

Izrečeno 12.000 KM kazni zbog nepoštovanja mjera
Foto: Image by Free-Photos from Pixabay | Izrečeno 12.000 KM kazni zbog nepoštovanja mjera

BANJALUKA - Inspektori Republičke uprave za inspekcijske poslove izrekli su kazne u izosu od 12.000 KM zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, saopšteno je iz Republičke uprave.

"Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 992 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama. U 10 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju", navodi se u saopštenju.

Iz Republičke uprave dodaju da je nastavljen pojačan inspekcijski nadzor na Jahorini, te da u protekloj sedmici nije bilo utvrđenih nepravilnosti.

"Od početka zimske sezone na Jahorini je izvršeno 420 kontrola, od čega je osam bilo sa utvrđenim nepravilnostima, zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 14.000 KM", saopšteno je iz Republičke uprave.

Iz Inspektorata RS navode da je do sada izvršeno 39.699 kontrola, te da su izrečene kazne od 567.000 KM, dok su 54 objekta privremeno zatvorena.

"Posebna pažnja u narednim danima biće usmjerena na ugostiteljske objekte povodom obilježavanja predstojećeg praznika 8. marta", poručuju iz Inspektorata.

Iz Inspektorata podsjećaju da pored izricanja novčanih kazni, inspektori imaju ovlašćenje da privremeno zabrane rad objekta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije