Društvo

Izvršen 40. medicinski transport: Pacijent helikopterom iz Trebinja prebačen u UKC RS

Izvršen 40. medicinski transport: Pacijent helikopterom iz Trebinja prebačen u UKC RS
Foto: Arhivska fotografija | Izvršen 40. medicinski transport: Pacijent helikopterom iz Trebinja prebačan u UKC RS

BANJALUKA - Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić izjavio je da su danas pripadnici ovog servisa izvršili 40. vazdušni medicinski transport u ovoj godini.

Kusturić je pojasnio da je transport pokrenut na osnovu opravdane medicinske indikacije i po zahtjevu Opšte bolnice iz Trebinja za transport pacijenta u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

"Izvršenjem današnjeg vazdušnog medicinskog transporta, pripadnici Helikoterskog servisa Republike Srpske uspješno su okončali ovogodišnje letačke aktivnosti kada je riječ o vazdušnom medicinskom transportu i još jednom dokazali svoju apsolutnu spremnost i posvećenost profesionalnom i organizovanom angažovanju na ovako zahtjevnim letačkim zadacima", istakao je Kusturić.

On je naglasio da je Helikopterski servis Republike Srpske, u okviru operacija "Vazdušni medicinski transport", od potpisivanja sporazuma sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Srpske od 2014. godine, dobio na punoj afirmaciji za sve ove godine kako u Republici Srpskoj tako i u regionu, što je rezultiralo činjenicom da je na ovaj način do danas izvršeno 250 vazdušnih medicinskih transporta.

"To je, sigurno, razlog zbog čega pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske dobijaju pozive za ovim načinom transporta i iz Federacije BiH", rekao je Srni direktor ovog servisa.

Kusturić je poručio da su besplatna usluga, svakodnevna dostupnost svim građanima Republike Srpske i odlična organizacija ovakve službe garancija da će pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i narednih godina, zajedno sa ljekarima specijalistima iz UKC-a Srpske nastaviti da, uz svesrdnu pomoć Vlade Republike Srpske, i dalje nižu uspjehe u realizaciji vazdušnog medicinskog transporta kao i do sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije