Društvo

Pratite nas na Google news

"Jaffa Igre bez granica" prvi put stižu u Sarajevo

"Jaffa Igre bez granica" prvi put stižu u Sarajevo
Foto: N.N. | "Jaffa Igre bez granica" prvi put stižu u Sarajevo
N.N.

Sportsko-zabavna manifestacija "Jaffa Igre bez granica", na kojoj će učestvovati oko 600 mališana osnovnoškolskog uzrasta i oko 100 predškolaca iz Sarajeva, biće održana u subotu u sportskoj dvorani "Novo Sarajevo", od 12 do 15 časova.

"Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad", izjavila je koordinator projekta, Željka Gajić.

Na ovaj način takmičari će pokazati  svojim vršnjacima koliko je važno druženje, zabava, ali i sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života. Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju kojima će biti doniran dio sredstava da unaprijede svoj rad.

Autor sportskog sadržaja "Jaffa Igara bez granica" i profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Peđa Savić, istakao je da su osnovni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, ali i jako bitna fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana.

"U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u velikom broju gradova BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo da omasovimo sport, kroz zabavne igre bukvalno smo svakom djetetu omogućili da se bavi sportskom aktivnošću", naglasio je Peđa Savić.

"U 'Igrama' uživaju i roditelji i djeca, a osmijesi na njihovim licima i sreća tokom takmičenja, ali i nakon završetka manifestacije, se zaista ne mogu opisati riječima – to se mora doživjeti na licu mjesta! Upravo iz ovih razloga, uz manifestaciju su brojni sponzori bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće", naveli su organizatori.

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program za koji će biti zaduženi plesni klubovi i sportska udruženja. Sve posjetioce i navijače će dočekati brojne kreativne radionice, te slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori "Jaffa Igara bez granica".

Ulaz je besplatan za sve posjetioce a obezbijeđene su specijalne nagrade za pobjednike, kao i poklon paketi, majice i diplome za sve takmičare.

Prve "Igre bez granica" su održane u Banjaluci, u decembru 2018. godine, u dvorani "Obilićevo" i okupile su više od 400 mališana koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo i uzbuđenje. Po završetku manifestacije o događaju se još dugo pričalo, pa su organizatori odlučili da naprave istinski brend i igre organizuju u čak 9 gradova Bosne i Hercegovine.

Nakon Banjaluke, "Igre" su održane u Prnjavoru gdje je učešće uzelo 470 mališana i više od 500 posjetilaca. Potom se najveseliji karavan dječije zabave "preselio" do Tuzle, gdje je više od 380 takmičara i duplo više posjetilaca uživalo u programu koji su organizatori pripremili.

Naredna manifestacija održana je u Bijeljini, a zatim u Brčkom na oduševljenje mališana osnovnih škola. Pred sam kraj školske godine "Igre" su održane u Doboju a novu školsku godinu "Igre bez granica" započele su u Trebinju, te se nastavile u Mostaru 18. oktobra ove godine. Do kraja godine manifestacija će se održati i u Banjaluci 22. decembra.

Dodatne informacije o manifestaciji i detalje o prijavama možete potražiti na web sajtu igrebezgranica.ba, te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Najčitanije