Društvo

Jahorina spremna za "Trail trku za život"

Jahorina spremna za "Trail trku za život"
Foto: N.N. | Jahorina spremna za “Trail trku za život”

Više od 100 aktivnih takmičara i daleko više rekreativaca i ljudi dobre volje iz svih krajeva regiona očekuju organizatori iz Olimpijskog centra Jahorina u subotu na drugoj po redu humanitarnoj “Trail trci za život”.

Sva prikupljena sredstva 10. avgusta biće usmjerena humanitarnim organizacijama 'Sunce' iz Pala i 'Srce za djecu' iz Sarajeva. Start trke biće kod ciljne kuće u 11 časova. Ruta trke je kružna tako da će na istom mjestu biti i završena. Dužina rute je 12,2 kilometra, ide kroz neke od najljepših predjela Jahorine, gdje će se učesnici suočiti sa 20 zanimljivih prepreka, tri okrepe uz visinsku razliku od 600 metara.

"Mi smo još amateri u organizaciji ovih trka, ali nas podržavaju profesionalci tako da će merenje biti obavljeno od strane 'Stotinke'. Prijave takođe osim preko našeg, idu i preko njihovog sajta. Preuzimanje startnih paketa i uplata kotizacije koja je minimalno 15 KM će biti na sam dan trka od 8.30 do 10 časova u ciljnoj kući", kazala je Iva Ivkić, izvšni direktor OC Jahorina.

Najbrži takmičari u obje konkurencije će dobiti vrijedne nagrade sponzora, dok će svi koji završe trku kao znak zahvalnosti dobiti posebno dizajniranu drvenu medalju. Za one koji iz nekog razloga ne mogu da trče pripremljene su majice koje će se moći kupiti tokom trke. Organizatori posebnu zahvalnost izrazili su braći Nemanji i Stefanu Majdovu iz Istočnog Sarajeva, koji su promoteri trke. Džudo reprezentativci Srbije zajedno sa kolegama iz svog kluba takođe će uzeti učešće u takmičenju koje propagira, aktivnost, humanost i dobru zabavu.

"Čast mi je drugu godinu za redom biti jedan od ambasadora ove trke. Prije svega jer je trka humanitarnog karaktera, a više od svega moramo da budemo ljudi. Naše malo nakome znači puno i siguran sam da će sav prihod koji skupimo biti od pomoći djeci kojoj je pomoć potrebna. Pozivam sve dobre ljude, sportiste, sportske kolektive, rekreativce da nam se u subotu u 12 sati pridruže da trčimo zajedno", rekao je Namanja Majdov koji će na dan trke proslaviti rođendan, te dodao:

"Ne mora svako da trči, doprinos se može dati i na drugi način. Mi koji budemo trčali nije bitno ko će biti prvi. Povedite i roditelje, djecu, drugare... To će da bude jedan ugodan vikend u kojem ćemo skupiti što više sredstava da pomognemo djeci".

Dobru zabavu najavio je i njegov brat Stafan. 

"Skupljamo novac za djecu i bolji motiv za dolazak nam ne treba. Naravno s druge strane je OC Jahorina jedna velika sportska porodica koja okuplja sportiste. Pozivam i fudbalere, džudiste, boksere, bijatlonce... Ko ne može da trči neka dođe na dobru zabavu", dodao je Stefan Majdov.

Prihodi veći za 43 procenta

Olimpijski centar Jahorina ovog ljeta bilježi značajan porast gostiju. Već sada premašili su 5.000 vožnji liftovima. Premašili su i prihode od 30.000 KM što je za 43 procenta više nego prošle ljetne sezone.

"Ovo naravno nije kraj leta. Organizujemo još brojne zanimljive aktivnosti. Nedelju dana nakon trke dovodimo dobru zabavu i smeh na Jahorinu uz predstavu "Đurologija" 17. avgusta u hotelu Vučko. U međuvremenu ćemo pustiti u rad i najduži alping koster na Balkanu dužine 2,5 kilometara. Tu su i tematski vikendi, pa će za vreme trke biti "Dani mladih", kazala je Iva Ivkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije