Društvo

Jaki olujni vjetrovi danas u Srpskoj

Jaki olujni vjetrovi danas u Srpskoj
Foto: N.N. | Jaki olujni vjetrovi danas u Srpskoj

BANJALUKA - Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na jak južni vjetar sa olujnim udarima u centralnom pojasu Republike Srpske.

Prijepodne vjetar će biti umjeren južni, u Dinaridima i u Krajini jak, poslijepodne veoma jak, a prema noći i u noći metorolozi upozoravaju na udare olujne jačine.

U Hercegovini i planinama na istoku očekuje se jak južni vjetar, poslijepodne veoma jak, u noći sa olujnim udarima, na sjeveru umjeren do jak južni.

U Republici Srpskoj sutra će biti promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, mogućom grmljavinom i obilnijom kišom u južnoj polovini zemlje.

Pred jutro i ujutro oblačno osim krajnjeg istoka gdje će biti promjenljivo oblačno. Na zapadu, sjeveru, dijelom centralnim predjelima i jugu s kišom. Na jugu će kiša biti lokalno i obilnija uz uslove za grmljavinske procese.

Tokom prijepodneva i dana padavine će se premještati prema centralnim predjelima, a popodne na istok, dok će na zapadu i sjeverozapadu prestati i doći će do djelimičnog razvedravanja, navedeno je na sajtu Republičkog hodrometeorloškog zavoda.

Poslijepodne pretežno oblačno, povremeno sa kišom od centralnih predjela na istok, te na jugu, a na sjeverozapadu i sjeveru suvo. Biće malo svježije. Na jugu se očekuje obilnija kiša oko 30 litara po metru kvadratnom za 24 časa.

Na zapadu prijepodne slabljenje južnog vjetra i okretanje na zapadni i sjeverozapadni, dok će na istoku i jugu i dalje biti jak južni, poslijepodne u slabljenju.

U subotu, 6. aprila, ujutro i prijepodne pretežno do potpuno oblačno i suvo. Prijepodne i tokom dana ostaje isti karakter vremena s mjestimičnim slabijim padavinama, uglavnom u južnoj polovini zemlje. Kasnije popodne i uveče slabih padavina će biti i na sjeveru, uz svježije vrijeme.

Minimalna temperatura vazduha od četiri do devet, na planinama od jedan stepen Celzijusov. Najviša dnevna od 12 do 17, na krajnjem sjeveroistoku 19, na planinama od sedam stepeni.

U nedjelju, 7. aprila, ujutro i prijepodne pretežno do potpuno oblačno, ponegdje, uglavnom u južnoj polovini zemlje i na istoku sa slabom kišom. Tokom dana sve više suvog vremena, ponegdje sa sunčanim intervalima.

Poslijepodne više oblaka koji će dati po koji pljusak na sjeveru. Prema večeri ponovo oblačnije u svim predjelima uz slabe mjestimične padavine. Minimalna temperatura vazduha od četiri do devet, na planinama od dva stepena. Najviša dnevna od 13 do 18, na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku 20, u planinama od osam stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije