Društvo

Jasmin Cerić uspješno operisan u Istanbulu

Jasmin Cerić uspješno operisan u Istanbulu
Foto: Ustupljena fotografija | Jasmin Cerić uspješno operisan u Istanbulu

SANSKI MOST - Sanjanin Jasmin Cerić (61), tonski realizator zaposlen na RTV Sana, operisan je na klinici "International plus" u Istanbulu i trenutno se oporavlja od operativnog zahvata.

Prema posljednjim informacijama, operacija je uspješno obavljena i turski ljekari očekuju da njegovo desno oko bude spašeno nakon što su u njega implantirane nove matične ćelije.

U toku humanitarne akcije za pomoć Ceriću prikupljeno je oko 38.000 maraka kako bi se obavila operacija, a na kraju su ukupni troškovi operativnog zahvata, te boravka Cerića i njegove kćerke u Istanbulu zaokruženi na 20.000 eura.

Podsjećamo kako su njegovi problemi s vidom započeli kada je prije tri godine preležao korona virus, a odmah poslije toga primijetio je da mu je oslabio vid.

Kako je vrijeme odmicalo, problemi su postajali veći pa se obratio ljekarima, koji su ustanovili kako ima probleme s očnim pritiskom, te da je u potpunosti izgubio vid na lijevo oko.

Zbog velike vjerovatnoće da će potpuno oslijepiti, preporučena je hitna operacija.  S obzirom na to da se bezuspješno obraćao zdravstvenim ustanovama u regionu, nada da će uspjeti spasiti desno oko, na koje samo djelimično vidi, pojavila se kada je stupio u kontakt sa pomenutom klinikom u Istanbulu, odakle je dobio garancije da bi mu mogli spasiti oko.

S obzirom na to da porodica Cerić nije imala sredstava da plati operaciju, organizovana je humanitarna akcija, koja je u vrlo kratkom roku uspješno privedena kraju. 

 

 

     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije