Društvo

Jasmina Balta uspješno završila Kraljevsku vazduhoplovnu vojnu akademiju

Jasmina Balta uspješno završila Kraljevsku vazduhoplovnu vojnu akademiju
Foto: N.N. | Jasmina Balta uspješno završila Kraljevsku vazduhoplovnu vojnu akademiju

Na Kraljevskoj vazduhoplovnoj vojnoj akademiji u Cranwellu svečanom paradom danas je obilježen završetak školovanja nove klase oficira.

"Kadetkinja Jasmina Balta uspješno je završila navedeno školovanje, čime su Oružane snage Bosne i Hercegovine dobile još jednog oficira, koji će ubrzo biti u poziciji da stečena znanja i iskustva prenosi u svojoj jedinici", saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Balta je na navedeni koledž upućena nakon završetka školovanja na Fakultetu zdravstvenih studija u Bosni i Hercegovini. 

U sklopu Koledža u Cranwellu, zajedno sa kolegama iz Velike Britanije i nekoliko drugih zemalja, kadeti u šestomjesečnom školovanju, kroz četiri različita modula, bivaju osposobljeni za obavljanje oficirskih dužnosti, pri čemu se težište u obuci stavlja na vještine koje su od krucijalnog značaja za uspješno obavljanje zadataka iz okvira oficirskih dužnosti, a posebno kada je u pitanju liderstvo i rad sa vojnim kolektivom.   

Komandant Koledža u Cranwellu, brigadir Joanne Campbell, je navela da su kadeti iz Bosne i Hercegovine dobrodošli, da svojim zalaganjem tokom školovanja opravdavaju pruženu priliku, dodajući da i britanska strana ima korist od ovakve vrste saradnje, s obzirom da na ovaj način britanski kadeti imaju priliku da uče o našoj kulturi i vrijednostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije