Društvo

Javni čas u Modriči “MD klinci” pokazali sportske vještine

Javni čas u Modriči “MD klinci” pokazali sportske vještine
Foto: N.N. | Javni čas u Modriči “MD klinci” pokazali sportske vještine

Članovi Sportskog društva "MD klinci" su na trgu "Dr Milan Jelić" u Modriči izveli, najveći, najsadržajniji i najmasovniji javni čas na kome su sve grupe, različitih uzrasta mališana pokazali svoje sportske vještine.

"Cilj Sportskog društva `MD klinci`, koje ove godine obilježava deceniju postojanja i rada, jeste unapređenje zdravlja i sprečavanje deformiteta kod djece, te da djeca kroz igru i treninge koje vode profesori fizičkog zavole sport i steknu navike druženja, sportskog ponašanja i zdravog života", naveo je Goran Tadić predsjednik ovog društva.

On je istakao da ovo društvo trenutno okuplja oko 300 djece uzrasta od četiri do 17 godina, razvrstanih u svim selekcijama Škole opšteg sporta, Škole odbojke i Škole košarke.

Tadić je istakao da je za 10 godina kroz "MD klince" prošlo više od 1.800 djece, od kojih su mnogi nastavili rad i takmičenja u ženskom i muškom odbojkaškom klubu, muškom košarkaškom klubu, te fudbalskom klubu u Modriči.

"Društvo od osnivanja podržava `Optima grupa` iz Banjaluke, koja je generalni sponzor, te opština Modriča i `Mlijekoprodukt` iz Kozarske Dubice, a dobru saradnju imaju i sa osnovnim školama "Sutjeska" i "Sveti Sava" u Modriči", napomenuo je Tadić.

Na manifestaciji, kojoj je prisustvovao veliki broj roditelja i građana Modriče uručena je zahvalnica opštini Modriča koja je ove godine obezbijedila finansijska sredstva za odlazak djece na ljetnje sportske kampove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije