Društvo

Pratite nas na Google news

"Jedan poziv mijenja sve - ne koristi telefon dok voziš" u finalu

"Jedan poziv mijenja sve - ne koristi telefon dok voziš" u finalu
Foto: N.N. | Kampanja "Jedan poziv mijenja sve - ne koristi telefon dok voziš" u finalu
N.N.

Žiri jednog od najprestižnijeg takmičenja u oblasti marketinga – Epica Awards, koji se od 18. do 21. novembra 2019. godine održava u Amsterdamu, odlučio je da se rad full service marketinške agencije "Aquarius" iz Banjaluke, među više od tri hiljade prijavljenih radova, nađe u finalu ovogodišnjeg takmičenja, u kategoriji "Public interest - health and safety".

Ovom odlukom, agencija "Aquarius" našla se u društvu najvećih svjetskih marketinških agencija, kao jedina iz cijele Adriatic regije.

Inovativno i edukativno - bila su dva osnovna zahtjeva koja je pred agenciju "Aquarius" postavio klijent - kompanija m:tel. 

Realizacijom kampanje "Jedan poziv mijenja sve – ne koristi telefon dok voziš" nastavljena je, sada već, petogodišnja tradicija kreiranja kampanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. 

Osim printa, kampanju je pratila jedinstvena TV i web kampanja, kao i mobilna instalacija koja je putovala kroz pet bh. gradova. 

Riječ je o jedinstvenom auto-simulatoru koji je više hiljada ljudi testiralo, te na potpuno realističan način doživjelo šta se može dogoditi ukoliko se telefon koristi tokom vožnje.

Direktorica agencije "Aquarius", Brankica Janković, ističe da je ulaskom u finale ovogodišnjeg Epica takmičenja ukazana velika čast timu koji broji gotovo 50 profesionalaca, ali i priznanje za više od 26 godina kvalitetnog i uspješnog rada agencije.

"Još nas više raduje što je ovo takmičenje i jedina svjetska nagrada za kreativnost o kojoj odlučuju isključivo novinari posvećeni kreativnim industrijama. S nestrpljenjem iščekujemo finale koje će se održati u Amsterdamu i vjerujemo da će naša kreativna rješenja biti prepoznata i u budućnosti", rekla je Jankovićeva.

Agencija "Aquarius" jedna je od prvih advertising i vodećih full service agencija u Bosni i Hercegovini, koja je od 1993. godine kreirala oko 1.000 uspješnih marketinških priča za više od 100 klijenata. Epica nagrade se dodijeljuju od 1987. godine, a na ovogodišnji konkurs su pristigli radovi iz čak 61 zemlje svijeta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije