Društvo

Pratite nas na Google news

Jedanaestočlanoj porodici Đuričić iz Dervente uručena pomoć

Jedanaestočlanoj porodici Đuričić iz Dervente uručena pomoć
Foto: N.N. | Jedanaestočlanoj porodici Đuričić iz Dervente uručena pomoć
Srna

DERVENTA - Jedanaestočlanoj porodici Đuričić iz Dervente danas je uručeno rješenje za jednokratnu pomoć od 3.000 KM, koju je za renoviranje porodične kuće obezbijedio predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Porodica Đuričić je 3. januara postala bogatija za još jednog člana Damjana, deveto dijete u porodici koje je ujedno i prva beba rođena u Derventi ove godine.

Višković je odlučio da im uruči jednokratnu novčanu pomoć i paketiće za najmlađe članove povodom božićnih i novogodišnjih praznika, čime im je pružio podršku da prevaziđu tešku materijalnu situaciju i završe renoviranje kuće.

Otac Vladimir Đuričić izrazio je zadovoljstvo što je društvo prepoznalo tešku situaciju u kojoj se porodica nalazi, te istakao značaj brige o višečlanim porodicama koje su značajan stub društva.

"Pomoć će nam mnogo značiti. Iskoristićemo je za izgradnju kuće, u koju sada ulažemo sve resurse. Završetak sa nestrpljenjem očekujemo", rekao je Đuričić novinarima.

On je zahvalio premijeru Srpske na podršci, te istakao da je to dobar znak da društvo vodi računa o potrebama najosjetljivijih kategorija.

"Do sada smo uglavnom podršku dobijali od pojedinaca koji žive u inostranstvu, a koji su upoznati o našoj situaciji. Veliko je zadovoljstvo osjetiti da na vas misli i opština u kojoj živite, a koja je podržala izgradnju kuće, a evo sada i Vlada", rekao je Đuričić.

On je naveo da su pri kraju radovi na renoviranju, te je donji dio kuće završen, a da je u toku postavljanje keramike.

Đuričić kaže da porodicu izdržava radeći za dnevnice, ali da, nakon što budu završeni radovi na kući, očekuje da dobije i stalni posao, koji mu je kao dio podrške obećao načelnik Dervente Milorad Simić.

Porodica Đuričić do prije mjesec dana je živjela u neuslovnoj i trošnoj kući u Donjoj Sočanici kod Dervente, bez vode i kupatila, te su mnogi ljudi dobre volje izrazili pomoć da pomognu, kao i opština Derventa.

Majka Gordana Đuričić kaže da sa nestrpljenjem očekuje završetak izgradnje kuće, te da djeci već nedostaje dvorište, jer su trenutno u bakinom stanu u centru Dervente.

"Naučila sam sa djecom, tako da mi nije teško snaći se sada kada je došao i najmlađi član", rekla je Đuričićeva.

Osim porodice Đuričić, praznike u novom, uslovnijem domu, zahvaljujući premijeru Srpske, dočekao je i Duško Stojanović iz Šešlija kod Doboja, kao samohrani otac dva sina koji je do sada živio u trošnoj kući bez kupatila i osnovnih uslova za život.

I sedmočlanoj porodici Čeranić iz Sokolovića kod Sokoca premijer je obezbijedio novčanu pomoć. Pripremljenim novogodišnjim paketićima koje im je, osim donacije, priredila Vlada Srpske, obradovali su se tromjesečni Jovica, dvogodišnja Slađana, devetogodišnja Aleksandra, dvije godine stariji Aleksandar i najstarija Gordana.

Premijer Višković je u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika posebnu pažnju posvetio višečlanim socijalno ugroženim porodicama i samohranim majkama sa bolesnom djecom, uputivši 26 rješenja u iznosu od po 500 KM u vidu jednokratne novčane pomoći.

Povezana vijest:

Dobrotvori pomažu porodici Đuričić, mališani jedva čekaju kupatilo

Težak život porodice Đuričić: Trošnu kuću bez struje obasjava osmoro djece

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije