Društvo

SNSD-ov odbornik predlaže da funkcioneri od plate izdvoje za fond solidarnosti

SNSD-ov odbornik predlaže da funkcioneri od plate izdvoje za fond solidarnosti
Foto: Ilustracija | Jolović predlaže formiranje fonda solidarnosti za liječenje djece
Srna

SOKOLAC - Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac Milan Jolović pozvao je sve funkcionere u Republici Srpskoj da izdvoje dio sredstava iz svojih primanja kojima bi se finansirao fond solidarnosti za liječenje djece.

Jolović je predložio da se za ove namjene dijela plate odreknu odbornici u lokalnim skupštinama, načelnici opština i gradonačelnici, poslanici u Narodnoj skupštini, direktori javnih preduzeća, ministri u Vladi, premijer i predsjednik Republike Srpske.

Jolović za Srnu kaže da su njihove plate mnogo veće od prosječne u Srpskoj i da izdvojena sredstva treba isključivo da se koriste za liječenje oboljele djece.

"To je prilika da pokažemo koliko smo solidarni i spremni da pomognemo onima kojima je pomoć cjelokupne zajednice potrebna u najtežim trenucima", rekao je Jolović.

On je izrazio uvjerenje da je ovo bolji način od prikupljanja novčane pomoći posredstavom humanitarnog broja ili dobrovoljne uplate na žiro-račun u akcijama kroz koje sredstva stižu sporo, a nekada i prekasno.

Jolović tvrdi da bi sredstva prikupljena u fond solidarnosti bila siguran i redovan izvor finansiranja za liječenje djece u Srpskoj.

On je najavio da će o ovoj ideji upoznati i premijera Srpske Radovana Viškovića, te predložiti da Narodna Skupština Republike Srpske donese potrebne zakonske ili podzakonske akte kojima će ovaj vid pomoći porodicama sa oboljelom djecom osigurati sredstva.

Jolović se nedavno odrekao svoje odborničke naknade u Skupštini opštine Sokolac u korist najboljeg studenta u prošloj godini sa područja ove lokalne zajednice, kćerke rano preminulog borca prve kategorije Vojske Republike Srpske.

Nakon što je ova njegova odluka dobila veliku podršku na društvenim mrežama, Jolović je, kako kaže, došao na ideju da se predstavnici Srpske na svim nivoima vlasti odreknu dijela primanja u korist onih kojima je pomoć neophodna.

Jolović je istakao da je odlučan i da će istrajati da ova ideja o fondu solidarnosti Srpske bude što prije realizovana uz pomoć svih relevantnih subjekata u zajednici. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije