Društvo

Pratite nas na Google news

Šeranić: Još 17 novih slučajeva virusa korona u RS

Šeranić: Još 17 novih slučajeva virusa korona u RS
Foto: N.N. | Još 17 novih slučajeva virusa korona u RS
Maja Brkić

BANJALUKA - U posljednja 24 časa testirano je na virus korona 157 osoba, novih zaraženih je 17, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

"Riječ je o osam žena i devet muškaraca. Osam osoba je iz porodičnog, šest je bilo u direktnom kontaktu sa pozitivnim licima, a tri su bile pacijenti iz bolnice u Federaciji BiH", rekao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Riječ je o četiri lica iz Bijeljine, dva iz Kotor Varoši, Istočne Ilidže i Pala i po jedno lice iz Banjaluke, Milića, Šekovića, Mrkonjić Grada, Teslića i Ribnika.

On je dodao da se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci nalazi 41 osoba sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, a da ih je šest na respiratoru. 

"Ukupan broj zaraženih virusom korona u RS je 243", kazao je Šeranić i dodao da je do sada 1.806 testeiranih.

"Imamo još dvije oporavljene osobe", kazao je Šeranić i dodao da je do danas ukupno 13 oporavljenih.

Naveo je da je u Studentskom centru u Banjaluci smješteno je 85 osoba pozitivnih na virus korona.

Na pitanje novinara da li je tačna informacija da je jedna radnica Fabrike obuće "Bema" pozitivna na virus korona, Šeranić je kazao da je informacija došla i do njega, te da je došao do podatka da je u pitanju žena iz Laktaša.

Šeranić je dodao da je tražio da se provjeri epidemiološka situacija, te da ga obavijeste kako su zbrinuti njeni kontakti.

On je dodao da je u posljednja 24 sata u Gradišci bilo 100 osoba koje su pregledane i smještene u karantin, u Šamcu 19 osoba, Brodu 59 osoba, te Rači osam osoba.

Šeranić je rekao da su ljudi smješteni u karantine na graničnim prelazima većinom iz Republike Srpske, ali da ih ima i iz FBiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije