Društvo

Još jedan smrtni slučaj od posljedica gripa u RS

Još jedan smrtni slučaj od posljedica gripa u RS
Foto: Ilustracija | Još jedan smrtni slučaj od posljedica gripa u RS

BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar Republike Srpske prijavio je Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske da je još jedan pacijent, koji je bio pozitivan na virus gripa A(H1)pdm09, preminuo od posljedica teške akutne respiratorne infekcije. Osoba je bila starije životne dobi, i imala više komorbiditeta hroničnih nezaraznih bolesti.

Iz bolnica u Republici Srpskoj je prijavljeno da su u prve tri nedjelje 2019. godine zbog teških akutnih respiratornih infekcija hospitalizovane 74 osobe. Od pacijenata koji su testirani, 33 su bila pozitivna na virus A(H1)pdm09, dok je jedan pozitivan uzorak bio sa primarnog nivoa zdravstvene zaštite iz grupe oboljenja sličnih gripu.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske svakodnevno prati epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije. U toku je prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj za četvrtu nedjelju koji će javnosti biti dostupni početkom sljedeće sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije