Društvo

Pratite nas na Google news

Još jedna m:tel donacija za mlade sportiste

Još jedna m:tel donacija za mlade sportiste
Foto: N.N. | Još jedna m:tel donacija za mlade sportiste
N.N.

Promovišući zdrav život i sportski duh, kompanija m:tel nastavlja svoju misiju podrške pravim vrijednostima.

U protekloj godini ova kompanija je donirala vrijednu sportsku opremu mnogim osnovnim školama i udruženjima širom BiH. A ovog mjeseca košarkaške table sa pratećim elementima, dobila je i Srpska pravoslavna crkva Blagaj u Mostaru za opremanje sportskog igrališta u naselju Ortiješ.

Svoju zahvalnost kompaniji m:tel, za doniranu opremu, kojoj su se najviše obradovala djeca ove zajednice, izrazio je jerej Branimir Borovčanin: „Ovim gestom m:tel je pokazao velikodušnost i brigu za gotovo marginalizovanu populaciju pravoslavnih Srba na ovom prostoru i potvrdio slogan da zaista imamo prijatelje”.

Svjesna značaja sporta za sve društvene segmente, kompanija m:tel će i u narednom periodu nastaviti da podržava sportska takmičenja i prvenstva, kao i rad sportskih udruženja, klubova i škola iz cijele Bosne i Hercegovine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije