Društvo

Pratite nas na Google news

Još jedno djete koje je boravilo u centru "Ajdinovići" primljeno u bolnicu

Još jedno djete koje je boravilo u centru "Ajdinovići" primljeno u bolnicu
Foto: N.N. | Još jedno djete koje je boravilo u centru "Ajdinovići" primljeno u bolnicu
N.N.

OLOVO - Dječak koji je boravio u Sportsko-rekreativnom centru "Ajdinovići" kod Olova primljen je jutros u Klinički centar u Sarajevu sa simptomima trovanja hranom.

U bolnicama u Sarajevu i Istočnom Sarajevu već je smješteno 16 djece koja su boravila u centru "Ajdinovići", među njima su i četiri djevojčice iz Slovenije, dok je određen broj djece na kućnom liječenju, javlja "Dnevni avaz".

Djeca su boravila na pripremama u "Ajdinovićima", a sumnja su se otrovala hranom, ali još nema zvaničnih nalaza.

"Inspekcija je uzela uzorke hrane i vode, kao i briseve sa radnih površina, opreme, pribora, ruku i odjeće zaposlenih u centru `Ajdinovići`", saopšteno je juče iz Uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona.

Prije dobijanja izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju uzoraka iz laboratorija, Inspekcija je preduzela zakonom propisane mjere, odnosno zabranila pripremu i posluživanje hrane i pića, te upotrebu vode u tom objektu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije