Društvo

Još nije pronađen nestali tridesettrogodišnjak iz Višegrada

Još nije pronađen nestali tridesettrogodišnjak iz Višegrada
Foto: Ilustracija | Još nije pronađen nestali tridesettrogodišnjak iz Višegrada

VIŠEGRAD - Tridesettrogodišnji Brano Nešković iz Višegrada, za kojim se traga od subote, 25. aprila, kada je otišao od kuće, nije pronađen ni danas nakon cjelodnevne pretrage područja Dobruna i Vardišta.

Ovu akciju je pokrenula opština Višegrad na zahtjev porodice nestalog, a u akciji su bili uključeni članovi Civilne zaštite, Lovačkog udruženja "Panos", policije, pripadnici Granične policije Višegrad, te radnik firme u kojoj je nestali zaposlen, članovi Spasilačkog centra Srbije, kao i građani i mještani iz sela Vardište.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da se već nekoliko dana vrši potraga za osobom iz Višegrada koja je u subotu, 25. aprila, otišla od kuće.

On je istakao da su uočena mjesta gdje se kretao i da se nadaju najboljem ishodu.

Đurević je zahvalio svima koji su se uključili u akciju traženja nestale osobe.

Lovac Dragoslav Matović rekao je da su lovci dali svoj doprinos u pronalaženju lica, jer poznaju teren, u cilju da se spasi jedan život.

Član opštinskog Štaba za vanredne situacije Svetozar Guzina rekao je da su obišli sva sela na ovom području, Dobrun, Vardište, Tasiće, sve kuće i upoznali stanovištvo o nestanku Brana i saopštili im jave ukoliko ga primijete.

Policiji je prijavljeno da se Nešković, koji je rođen u Užicu u Srbiji, a nastanjen u Prisoju, u subotu, 25. aprila, u 20.30 časova javio sestri porukom putem društvenih mreža da ide od kuće kod djevojke u Višegrad, ali da mu se od tada gubi svaki trag, te da se nije pojavio ni kod nje, niti da se javlja na telefon.

Iz policije je saopšteno da je nestalo lice Brane Nešković visine oko 180 centimetara, srednje razvijene tjelesne konstitucije, kratke svijetlo-plave kose, zelenih očiju.

Na sebi je u momentu nestanka imao radnu uniformu preduzeća "Omorika" plave boje i gumene čizme.

Pretres terena biće nastavljen i narednih dana na području pograničnog djela opštine Višegrad sa Srbijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije