Društvo

Jovičić: Tijela nestalih vjerovatno odnesena daleko od Banjaluke

Jovičić: Tijela nestalih vjerovatno odnesena daleko od Banjaluke
Jovičić: Tijela nestalih vjerovatno odnesena daleko od Banjaluke

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je da se neće odustati od potrage za tijelima nastradalih u posljednjim poplavama, ali su procjene da su zbog jakih bujica ona odnesena jako daleko od Banjaluke.

Jovičić je rekao da se teren pretražuje svakodnevno i da neće odustati dok se žrtve ne pronađu.

"Nastavićemo da pretražujemo teren. Iskreno se nadamo ćemo pronaći ta tijela i predati ih njihovim porodicama", rekao je Jovičić.

Policija Republike Srpske 19. dan traga za muškarcima koji su nestali u avgustovskim poplavama na području banjalučke regije, rečeno je Srni u policiji.

Nestali Darko Stanojević (37) se 5. avgusta oko 21.00 čas odvezao od porodične kuće "ladom nivom" sa Petrom Živković (42), a nestali su prelazeći Crni potok kod Čelinca. Tijelo Živkovićeve je u međuvremenu pronađeno.

Policija je 10. avgusta u koritu rijeke Vrbanja pronašla olupinu automobila za koju se pretpostavlja da je pripadala Stanojeviću.

U poplavama 5. avgusta u Ulici Koste Jarića u Banjaluci nestao je i Banjalučanin Goran Simić (29).

Ronioci Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske zbog mutne Vrbanje i Vrbasa, te posljednjih kiša, ne mogu da pretražuju korita ovih rijeka, te se čeka da se voda izbistri da bi mogla biti nastavljena potraga za nestalima, kažu u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije