Društvo

Kakvo će vrijeme u petak biti u BiH?

Kakvo će vrijeme u petak biti u BiH?
Foto: N.N. | Kakvo će vrijeme u petak biti u BiH?

SARAJEVO - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje jače naoblačenje sa zapada, na jugu Krajine i Hercegovini sa više padavina, a na visokim planinama snijeg.

Ujutru će od zapada do juga biti oblačno, mjestimično s kišom, na sjeveru i istoku promjenljivo do pretežno oblačno. Slab mraz moguć je na planinama na istoku.

Tokom dana jače naoblačenje u svim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Krajini, posebno njenom južnom dijelu i Hercegovini očekuju se obilnije padavine, u ostalim krajevima mjestimična kiša, a uveče na planinama uz pad temperature može biti i snijega.

Duvaće vjetar umjerene jačine, južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od dva do osam, na planinama od minus dva, a najviša dnevna temperatura od četiri do 10 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus tri, Čemerno jedan, Višegrad dva, Gacko tri, Kalinovik i Han Pijesak pet, Nevesinje šest, Sokolac sedam, Mrakovica osam, Sarajevo i Prijedor 10, Bileća, Mrkonjić Grad i Srebrenica 11, Trebinje 12, Novi Grad 13, te Banjaluka, Doboj, Bijeljina i Zvornik 16 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije