Društvo

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja dana

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja dana
Foto: N.N. | Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja dana

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno i vjetrovito vrijeme, uz najvišu dnevnu temperaturu do osam stepeni Celzijusovih.

Jutro je umjereno do pretežno oblačno i hladno, na planinama, višim krajevima i na istoku uz provijavanje snijega, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće oblačno i vjetrovito, u planinskom pojasu i nižim krajevima ponegdje sa slabim snijegom, a na jugu slaba kratkotrajna kiša. Na krajnjem sjeveru biće promjenljivo oblačno sa kraćim sunčanim periodima.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus jedan do pet, na jugu i sjeveru do osam, a na planinama od minus tri stepena Celzijusova.

Tokom noći i dalje će padati snijeg na planinama, te će doći do porasta snježnog pokrivača.

Duvaće umjeren sjeveroistočni vjetar, poslije podne na momente pojačan, a na jugu umjerena do jaka bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Han Pijesak minus šest, Čemerno  minus pet, Kalinovik i Mrakovica minus četiri, Sokolac minus tri, Gacko, Mrkonjić Grad, Bihać i Livno minus dva, Bijeljina minisu jedan, Banjaluka, Doboj, Prijedor, Sarajevo, Zenica i Tuzla nula, Zvornik jedan, Bileća, Višegrad i Foča dva, te Trebinje i Mostar četiri stepena Celzijusova.

Visina snježnog pokrivača: Han Pijesak 37, Mrakovica 18, Sokolac 10, Čemerno šest, Kalinovik četiri, Srebrenica dva, te Banjaluka, Mrkonjić Grad i Šipovo jedan cantimetar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije