Društvo

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja dana

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja dana
Foto: N.N. | Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja dana

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas se očekuje pretežno sunčano, ali će uveče uz postepeno naoblačenje u zapadnim krajevima početi da pada slaba kiša.

Tokom noći kiša će postepeno jačati na jugu i zapadu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i promjenljiv vjetar. Uveče i tokom noći na zapadu će jačati jugo koji će povremeno imati i olujne udare, a tokom noći jak do olujni jugo će se proširiti na južne i jugoistočne predjele.

Dnevna temperatura vazduha od dva do sedam, na jugu do 10, a u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusova. Tokom noći očekuje se porast temperature uz jak južni vjetar.

U većini krajeva jutros je hladno uz mraz, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Bjelašnica minus 11 stepeni Celzijusovih, Čemerno minus osam, Drinić i Kalinovik minus sedam, Drvar, Nevesinje, Sokolac, Han Pijesak, Šipovo i Zenica minus šest, Mrkonjić Grad, Sarajevo, Tuzla i Bihać minus pet, Banjaluka, Gacko i Ribnik minus četiri, Bileća, Doboj, Mrakovica, Prijedor i Srebrenica minus tri, Bijeljina, Novi Grad i Srbac minus jedan, Višegrad, Rudo i Foča nula, Trebinje jedan, a Mostar i Neum tri stepena Celzijusova.

Visina snijega na Han Pijesku je 30 centimetara, na Čemernu 15, na Sokocu, u Srebrenici, Kalinoviku i Rudom ispod 10 centimetara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije