Društvo

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?
Foto: Arhiva NN | Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

SARAJEVO - Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredna četiri dana, a jedino nas u srijedu očekuje veća promjena.

U utorak nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se očekuju na jugu i jugozapadu BiH. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 1 i 5°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C.

Veći dio dana u BiH u srijedu će biti sunčan uz umjerenu oblačnost. Naoblačenje sa sjevera u večernjim satima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C.

Slaba kiša padaće u četvrtak u svim dijelovima BiH, osim na jugu gdje se očekuju lokalni pljuskovi u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme meteorolozi predviđaju za petak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije