Društvo

Pratite nas na Google news

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?
Foto: N.N. | Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice
Srna

BANJALUKA - U Republici Srpskoj će cijela sedmica biti kišovita, a u nedjelju, 5. maja, jutarnja temperatura vazduha biće ispod prosjeka za ovo doba godine, od dva do šet stepeni Celzijusovih, a na planinama oko nule, rečeno je Srni u republičkom Hidrometeorološkom zavodu.

Dežurni sinoptičar Božidar Perovanović rekao je da će sutra biti promjenljivo i nestabilo, sa mogućnošću pljuskova, uglavnom na istoku Srpske, dok će na sjeverozapadu i dijelu sjevera biti pretežno vedro.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od tri do 10 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od osam do 16, na jugu i sjeveru i do 20 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni.

Perovanović navodi da će u četvrtak, 2. maja, ujutro biti promjenljivo oblačno i u većini krajeva suvo, a kratkotrajna slaba kiša moguća je samo na krajnjem sjeveru uz rijeku Savu.

Minimalna temperatura iznosiće od šest do 12, na planinama oko dva stepena, a najviša dnevna od 15 do 22, na planinama oko 11 stepeni Celzijusovih.

Prema njegovim riječima, u petak, 3. maja, ujutro je slaba kiša moguća dijelom na sjeveru, a nestabilno će biti i tokom dana, te se kasno poslije podne na sjeveru očekuju pljuskovi.

Minimalna temperatura biće od četiri do 12 stepeni, a najviša dnevna od 16 do 22 stepena Celzijusova.

Perovanović kaže da će u subotu, 4. maja, jutro biti malo do umjereno oblačno, na sjeverozapadu sa slabom kišom, a u Hercegovini vedro.

"Tokom dana stiže naoblačenje na sjevernu polovinu zemlje sa zapada koje će usloviti kišu, a ponegdje i pljuskove", naveo je Perovanović.

On je dodao da će se padavine poslije podne proširiti i na istočne krajeve Srpske, a predveče i na Hercegovinu, pa će u noći na nedjelju biti kišovito.

Minimalna temperatura u subotu će biti od pet do 12 stepeni, a najviša dnevna od 16 do 23 stepena Celzijusova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije