Društvo

Kakvo nas vrijeme očekuje u narednih sedam dana?

Kakvo nas vrijeme očekuje u narednih sedam dana?
Foto: Ilustracija | Kakvo nas vrijeme očekuje u narednih sedam dana?

SARAJEVO - Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za predstojeće dvije sedmice, a kako navode meteorolozi, većih promjena vremena u Bosni i Hercegovini neće biti.

Prostrano anticiklonalno polje do četvrtka (13.09.) na prostoru Bosne i Hercegovine usloviće malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Više sunčanih sati očekuje se u Hercegovini.

Jutarnje temperature kretaće se od 10 °C do 15 °C u Bosni, a u Hercegovini između 15 °C i 19°C. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 25 °C i 31°C.

U petak (14.09.) i za dane vikenda (15 i 16.09.) u Bosni su mogući kratkotajni lokalni pljuskovi i grmaljavina. Temperature bez značajnijih promjena. Jutarnje temperature u Bosni od 10 °C do 15°C, a u Hercegovini do 20 °C. Najviše dnevne temperature između 26°C i 31°C.

U periodu od 17. septembra, prema raspoloživim modelima nastaviće se period stabilnih vremenskih prilika na području Bosne i Hercegovine. Očekuje se sunčano i djelimično oblačno vrijeme i natprosječno toplo. Maksimalne temperature u Bosni očekuju se iznad 25 °C, a u Hercegovini oko 30 °C.

Izuzetak čine samo visoka planinska područja, gdje se očekuju maksimalne temperature do 16 °C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi televizija "N1".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije