Društvo

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Foto: N.N. | Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Srna

BANJALUKA - U Republici Srpskoj se ponovo za vikend očekuje veoma toplo i sunčano vrijeme, a temperatura vazduha će ponegdje opet dostizati 39 stepeni Celzijusovih, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutro i tokom dana biće svježije, uz dnevni razvoj oblačnosti uglavnom od jugozapada ka planinskom pojasu na jugoistoku. Mjestimično će postojati i uslovi za kišu ili pljusak.

U ostalim predjelima biće pretežno sunčano i toplo uz prijatniju dnevnu temperaturu.

Duvaće slab do umjeren umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, na krajnjem jugu jugozapadnog smjera, dok će uveče biti u slabljenju i promjenljiv.

Jutarnja temperatura vazduha od 10 do 15, na jugu i sjeveru do 18, a dnevna od 24 do 29, na jugu do 33 stepena Celzijusova.

Od subote, 7. avgusta, sunčano i ponovo veoma toplo vrijeme budući da je najavljen porast dnevne temperature. Jutarnja temperatura vazduha od 12 do 17, na jugu i sjeveru do 20, a dnevna od 25 do 31 stepen na jugu, na jugoistoku i do 35 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 8. avgusta, biće vedro, sunčano i veoma toplo, lokalno i vruće. Jutarnja temperatura vazduha od 15 do 19, na jugu i sjeveru do 20, a dnevna od 29 do 35, na jugu i jugoistoku i do 38 stepeni Celzijusovih.

Toplo, lokalno veoma vruće, biće i u ponedjeljak, 9. avgusta. Jutarnja temperatura vazduha od 16 do 20, na jugu do 22, a najviša dnevna od 29 do 35, na jugu, jugoistoku i do 38 stepeni Celzijusovih.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Marketing tim / 21.09.2021 08:30

Sarajevo - Na Fakultetu za Saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu je otvoren Centar za sigurnost saobraćaja čije je opremanje pomoglo ASA Osiguranje.

ASA Osiguranje | ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Uspješni bosanskohercegovački osiguravatelj pomogao Centar za sigurnost saobraćaja Fakulteta za saobraćaj i komunikacije UNSA sa specijanim vozilom za simulaciju vožnje.

 „Naše aktivnosti realizujemo u skladu sa našim smjernicama podrške zajednici u kojoj djelujemo. Veća sigurnost svih učesnika u saobraćaju je nešto čemu mi u ASA Osiguranju posvećujemo veliku pažnju na strateškom i operativnom planu, te smo sa velikim zadovoljstvom podržali opremanje ovog centra sa softiciranim vozilom za simulaciju vožnje. Vjerujem da će ovo namjenski adaptirano vozilo zajedno sa ostalom visokokvalitetnom opremom koju Centar posjeduje, biti korisno za studente, i unaprijediti i olakšati im usvajanje novih znanja“, izjavio je Adnan Hodžić, predsjednik Uprave i Direktor ASA Osiguranja.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Fakultet za saobraćaj i komunikacije UNSA je od 14. do 16. septembra ugostio eminentne stručnjake i univerzitetske profesore iz EU i regiona u okviru „Erasmus +“ programa i projekta koji za cilj ima poboljšanje sigurnosti saobraćaja u zemljama Zapadnog Balkana.

U radnim sesijama tokom susreta učešće je uzeo i Arnes Hadžiosmanović, Izvršni Direktor i član Uprave ASA Osiguranja, koji je učesnicima održao predavanje na temu uloge osiguravajućih kuća u polju sigurnosti saobraćaja i najboljih praksi u BiH.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Povećanje stepena sigurnosti saobraćaja ima veliki uticaj na rad i finansijsko poslovanje osiguravajućih društava. Globalne i evropske prakse koje dovode u vezu rad osiguravajućih društava i institucija koje se bave sigurnošću saobraćaja nažalost nisu identične praksama koje imamo u BiH. Mi u ASA Osiguranju smatramo da sinergija između akademije, realnog sektora i relevantnih institucija koje se bave pitanjima sigurnosti saobraćaja je jedini ispravni put kojim sve interesne strane trebaju zajedničiki poći. ASA Osiguranje je kao odgovorno društvo već poduzelo konkretne korake u tom pravcu ne samo opremanjem Centra za sigurnost saobraćaja, nego i putem stipendiranja studenata zadnjih godina Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i garantovanjem radnog mjesta nakon uspješno okončanog studija. Na taj način kreiramo društveni i poslovni okvir za zajedničko djelovanje visokoobrazovanog akademskog kadra i realnog sektora, a u korist šire zajednice“, istakao je Hadžiosmanović.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Ovim povodom ASA Osiguranju je dodjeljena i zahvalnica ispred Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i strukovnog Udruženja inžinjera saobraćaja i komunikacija BiH, na pomoći koju ova renomirana osiguravajuća kuća pruža u edukaciji budućih inžinjera saobraćajne struke.

Najčitanije