Društvo

Kakvo vrijeme nas očekuje tokom vikenda

Kakvo vrijeme nas očekuje tokom vikenda
Foto: Ilustracija | Kakvo vrijeme nas očekuje tokom vikenda

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u naredna dva dana biće promjenljivo oblačno sa kišom i kraćim sunčanim periodima, te najvišom dnevnom temperaturom vazduha do 20 stepeni Celzijusovih, dok se u ponedjeljak očekuje razvedravanje.

Jutro će sutra biti oblačno sa kišom, na zapadu i sjeveru prijepodne i sa pljuskovima, a tokom dana doći će do premještanja oblačnosti od zapada preko sjevera i centralnih predjela na istok.

Minimalna temperatura vazduha biće od sedam do 13 stepeni, na planinama od šest stepeni, a najviša dnevna od 12 do 18, na sjeveroistoku oko 20, a na planinama od osam stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 3. maja, jutro će biti oblačno sa kišom na sjeverozapadu u ostalim predjelima promjenljivo oblačno.

Prije podne padavine će se širiti i na ostale krajeve, uz pljuskove i grmljavinu i pad temperature vazduha, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće promjenljivo, povremeno uz kišu i pljuskove, ali i kraće periode sunčanog vremena, dok se kasnije poslije podne očekuje prestanak padavina i razvedravanje.

Minimalna temperatura vazduha biće od sedam do 12 stepeni, na planinama od četiri stepeni, a najviša dnevna od sedam do 13, na jugu oko 20 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 4. maja, jutro će biti pretežno vedro i svježije, uz malu do umjerenu oblačnost u istočnim krajevima, a oko rijeka i po kotlinama postoji mogućnost za pojavu jutarnje magle ili sumaglice.

Tokom dana biće pretežno sunčano vrijeme, na istoku uz promjenljivu oblačnost, i uz dnevni rast temperature.

Minimalna temperatura vazduha biće od četiri do devet, na planinama od dva, a najviša dnevna od 10 do 16, na sjeveru oko 20, a na planinama od šest stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije