Društvo

Kalabić: Trebali su biti ispitani ovi što tvrde da imaju dokaze

Kalabić: Trebali su biti ispitani ovi što tvrde da imaju dokaze
Foto: Velibor Tripić | Kalabić tražio saslušanje Davora Dragičevića, odbor odbio
Bojana Živanić

BANJALUKA – Drago Kalabić, član Anketnog odbora u slučaju "Dragičević", kazao je da je tražio da se sasluša i Davor Dragičević jer je tvrdio da ima dokze u slučaju Davida Dragičevića ali da mu to nisu uvažili.

"Meni nije logično ni to da tužilac nije pozvao na saslušanje pojedince koji tvrde da imaju dokaze u slučaju Dragičević", rekao je Kalabić.

Dodao je da nije uvažen ni zahtjev da se sasluša Republički javni tužilac, da se saslušaju lica koja tvrde da imaju dokaze u slučaju Davida Dragičevića, te da je neozbiljno da profesionalce saslušavaju laici.

Kalabić je jedini bio sudržan kada su usvajali izvještaj.

Anketni odbor koji je formiran radi sagledvanja svih relevantnih činjenica o smrti Davida Dragičevića, donio je zaključak da postoji osnov sumnje da je David ubijen i da se tužilaštvo hitno tužilačkom odlukom mora odrediti po tom pitnju.

Goran Đorđić, član Anketnog odbora, je kazao da nije istina da su Kalabićevi zahtjevi odbijeni već da bi ono što je on tražio izašlo iz rokova koji su dati na raspolaganje Anketnom odboru.

Djorđić je kazao da Anketni odbor traži odgovornost ljudi koji su napravili propuste u istrazi o smrti Davida Dragičevića.

 

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 6

MATRIXtenzorMAX2018

kao sto Kalabic kaze, situacija je komicna kada iz anketnog odbora LAICI saslusavaju profesionalce.I JOS TI ISTI LAICI KAZU DA IMAJU 300 STRANICA MATERIALA. A NISU SASLUSAVALI DAVORA I NJEGOVU EKIPU. NAUKO, GDE SI?

MATRIXtenzorMAX2018

davor i vaskovic podhitno na saslusanje. u pravnim drzavama, oni su trebali bit saslusani i OPTUZENI ZATO STO KRIJU ILI NE IMALI, LICNO SU REKLI DA IH IMAJU. SVE DRUGO JE SAMO ZAMAJAVANJE I JAVNOSTI I ZDRAVOG RAZUMA.

MATRIXtenzorMAX2018

NARAVNO DA SU TREBALI BIT ISPITANI SVI KOJI IMAJU NEKE MEDJU PRVIMA JE TREBAO BIT SASLUSAN DAVOR JE DA NESTO KRIJE,U PRAVIM DRZAVAMA I DAVOR BIO BIO OSUMNJICEN, DOK SE NE DOKAZE DRUGACIJE. OVAKO ON DIZE GALAMU SKRECUCU PAZNJU SA SEBE.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije