Društvo

Kantonalna bolnica u Bihaću formirala tim za sakupljanje donacija

Kantonalna bolnica u Bihaću formirala tim za sakupljanje donacija
Foto: N.N. | Kantonalna bolnica u Bihaću formirala tim za sakupljanje donacija

BIHAĆ - Kantonalna bolnica u Bihaću formirala je juče tim koji će raditi na pokretanju donatorskih aktivnosti za pomoć ovoj zdravstvenoj ustanovi, a sve informacije o načinu doniranja biće objavljene u narednim danima.

"Uprava Kantonalne bolnice je u proteklih nekoliko dana zaprimila veliki broj upita i ponuda naših sugrađana nastanjenih unutar kantona, ali i onih van granica naše države s inicijativom za prikupljanje donatorskih sredstava kojima bi se omogućila nabavka opreme i sredstava namijenjenih našim odjelima, a u cilju što efikasnije borbe protiv virusa korona", stoji u njihovom saopštenju.

U akciju pomoći se uključio poznati košarkaš Džanan Musa, koji je na svom Instagram profilu objavio kako je već naručio određenu medicinsku opremu, o čemu se prethodno savjetovao s rukovodstvom Kantonalne bolnice.

Prema riječima Hajrudina Havića, direktora bolnice, trenutno na raspolaganju imaju svega pet respiratora, a za potrebe hospitalizacije zaraženih osoba osigurali su smještajne kapacitete od oko stotinu kreveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije