Društvo

Karantin u Šamcu u funkciji

Karantin u Šamcu u funkciji
Foto: Srna | Karantin u Šamcu u funkciji

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je karantinsko naselje u Šamcu od danas u funkciji, te da je u toku priprema i karantina u Brodu, koji će od sutra biti u funkciji.

Šeranić je na sjednici Glavnog koordinacionog tima naveo i da od danas u Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci počinje smještaj lica pozitivnih na virus korona, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Glavni koordinacioni tim, koji čine predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić razmatrao je trenutnu situaciju u Republici Srpskoj u vezi sa pojavom virusa korona.

Apelovano je na građane da se striktno pridržavaju higijenskih i drugih preporuka nadležnih institucija kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija, analizirano sprovođenje svih dosadašnjih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i mjera koje predstoje u borbi sa virusom korona u Republici Srpskoj, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije