Društvo

"Karitasu" 20.500 KM, udruženju "Dvanaest beba" 15.000 KM

"Karitasu" 20.500 KM, udruženju "Dvanaest beba" 15.000 KM
Foto: N.N. | "Karitasu" 20.500 KM, udruženju "Dvanaest beba" 15.000 KM

BANJALUKA - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić, potpisala je danas ugovore sa predstavnicima Banjalučke biskupije - "Karitas" i udruženja građana "Dvanaest beba" Prijedor, kojima su odobrena sredstva za sufinansiranje projekata.

Banjalučkoj biskupiji "Karitas" Ministarstvo uprave i lokalne samouprave dodijelilo je grant u iznosu od 20.500 KM za sufinansiranje projekta "Pučka kuhinja i kućna njega starih i nemoćnih osoba na lokaciji Prijedor/Ljubija".

"Dugi niz godina Ministarstvo uprave i lokalne samouprave pomaže rad Banjalučke biskupije, a vjerujem da će saradnja Ministarstva i 'Karitasa' biti nastavljena i u budućnosti",  naglasila je ministarka Jujić.

Sredstva u iznosu od 15.000 KM udruženju "Dvanaest beba" Prijedor dodijeljena su za sufinasiranje projekta "Dvanaest zvjezdica".

"Ministarstvo uprave i lokalne samouprave godinama ima razumjevanja i prepoznaje rad udruženja „Dvanaest beba“ iz Prijedora i trudimo se da maksimalno podržimo sve njihove aktivnosti, znajući koliki je značaj postojanja i djelovanja ovog udruženja",  izjavila je ministarka Jujić.

Predstavnici Banjalučkog "Karitasa" i udruženja "Dvanaest beba" iz Prijedora, su izrazili zadovoljstvo potpisnim ugovorima te naglasili da su ova sredstva, u vremenu pandemije virusa korona, od krucijalnog značaja za njihov opstanak i rad. Takođe su istakli da je ovo značajan vid pomoći Vlade, odnosno resornog ministarstva udruženjima koja vode brigu za pojedine kategorije građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije