Društvo

Kasipović: Ne znam za zahtjev MMF-a

Kasipović: Ne znam za zahtjev MMF-a
Foto: Srna | Kasipović: Ne znam za zahtjev MMF-a
Srna

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas u Banjaluci da ne zna za zahtjeve Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za ponovno usvajanje izmjena seta zakona koji se odnose na povećanje plata i da na sjednici Vlade nikada o ovome nije bilo govora.

"Koncipirajući zakonska rješenja kretali smo se u okviru bruto plata i zato smo mijenjali Zakon o porezu na dohodak. Nažalost, nije se svako jednako obradovao povećanju plata i motivacija za ovakve konstrukcije ne stoji", rekao je Kasipović, koji je i ministar pravde Republike Srpske. 

On se nada da će u narednoj godini biti stvoreni uslovi za dodatno povećanje plata u Republici Srpskoj. 

Na pitanje da li su Srbi, koji zatvorske kazne izdržavaju u Federacije BiH (FBiH), dobili pravo premještaja u Srpsku, Kasipović je rekao da, nažalost, nisu. 

"Poznato je da smo imali nekoliko incidentnih situacija u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, nakon čega je Republika Srpska usvojila izmjene Zakona o izvršnju krivičnih sankcija, sličan zakon je koncipiran u FBiH, ali nikada nije usvojen. Nadam se da će u dogledno vrijeme ponovo biti obnovljena procedura ili sačinjen novi zakon da bi ovo pitanje bilo riješeno", kaže Kasipović. 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije