Društvo

Kiša spriječila skokove, ali pomen za stradale drugove nije izostao

Kiša spriječila skokove, ali pomen za stradale drugove nije izostao
Foto: Skydive Banjaluka | Kiša spriječila skokove, ali pomen za stradale drugove nije izostao

BANJALUKA - Memorijalni kup "Pet zvijezda", koji se održava devetu godinu zaredom u čast pet članova Vazduhoplovnog kluba "Skydive" stradalih u avio-nesreći, danas je završen.

Na Sportskom aerodromu Zalužani okupilo se osam ekipa iz zemlje i regiona koji su, iako ih je loše vrijeme spriječilo da izvrše skokove, zajedno otišli na mjesto nesreće i odali pomen svojim drugarima.

Zlatan Crnalić, predsjednik Vazduhoplovnog kluba "Skydive", kazao je za "Nezavisne" da su u 10 časova posjetili mjesto pada aviona i prislužili svijeće.

 "Nakon toga smo došli u hangar i nastavili druženje s gostima. Najvažnije nam je bilo da se okupimo i da evociramo uspomene na drugare, a to smo i ispunili", rekao je Crnalić.

Kako kaže, loše vrijeme ih je spriječilo da održe takmičarske skokove, a uspjeli su samo jedanput skakati.

"U subotu smo imali samo jedan probni skok, koji smo napravili da provjerimo da li nam visina obezbjeđuje dovoljno za taj skok. Odradili smo to, dok ostalo nismo uspjeli", kazao je Crnalić.     

Ističe da ih je, iako su se dogovorili da će u nedjelju ujutru ponovo pokušati, dočekalo još lošije vrijeme.

Prema njegovim riječima, zakazali su sljedeće viđenje na istom mjestu za 21. i 22. maj iduće godine, u istom ili još brojnijem sastavu.

Pokrovitelji ovog memorijalnog kupa su Vlada RS i grad Banjaluka. Sponzori koji su pomogli da se održi 9. memorijalni kup "Pet zvijezda" su: "Infinity International group", "Tropic", FIS Vitez, "Grafix", "Didaco", "Mlijekoprodukt", "Manja", "Nativ engineering & consulting" d.o.o, "Zlatna kruna" i "Molson Coors".

Podsjećamo, 20. maja 2012. godine mali sportski avion tipa cesna srušio se u Zalužanima odmah nakon polijetanja.

U padu aviona su poginuli instruktor Nemanja Goronja, pilot Alen Crnalić i padobranci Stefan Karanović, Nikola Stević i Srđan Kosić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije