Društvo

Kiseonik za buduće generacije: Kompanija Meridian započela pošumljavanje

Kiseonik za buduće generacije: Kompanija Meridian započela pošumljavanje
Foto: N.N. | Kiseonik za buduće generacije: Kompanija Meridian započela pošumljavanje

Kompanija Meridian zvanično je započela veliku regionalnu akciju pošumljavanja - sadnice su već stigle u Vojvodinu, dok će u narednom periodu nove drvorede dobiti i brojni gradovi i opštine u Republici Srpskoj.

U okviru ovog ekološkog projekta, kojim će se unaprijediti kvalitet zaštite životne sredine i nivo javnog zdravlja, kompanija će donirati i značajna finansijska sredstva lokalnim samoupravama za potrebe planskog uređenja zemljišta, na kojima će "nicati" kiseonik za buduće generacije.

Podsjetimo, kompanija Meridian je sa Ministarstvom zaštite životne sredine Srbije potpisala Memorandum o saradnji, na osnovu kojeg će ova kompanija, u naredne tri godine, novčanim sredstvima i donacijama sadnica, aktivno pošumljavati opštine u Srbiji i regionu.

Osim ovog projekta, Meridian je sa Gradom Banjaluka učestvovao u akciji jesenje sadnje "Zasadi ili doniraj", a u skorijoj budućnosti planirane su slične aktivnosti koje za cilj imaju zaštitu i unapređenje životne sredine.

Zelena agenda

Serija društveno-odgovornih projekata i aktivnosti Meridiana više od dvije godine ne zaustavlja se niti jednog jedinog dana, na svim tržištima na kojima kompanija posluje.

Veliki projekat pošumljavanja regiona dio je Meridianove kompanijske "zelene agende", koja još od 2020. na svim uplatnim mjestima koristi najsavremenije prečišćivače vazduha, konstruisane u skladu sa Direktivom EU 125/2009 o uslovima kvaliteta vazduha u zatvorenim prostorijama i najvišem eko-standardu na cijelom kontinentu - CEN 14511.

Član "Kluba 900" Svjetske federacije privrednih komora

Veliki društveni doprinos i višegodišnji volonterski angažman kompanije Meridian prepoznala je domaća i evropska poslovna zajednica, pa je tako SME Sertifikat PKS za 2021. godinu još jednom dodijeljen ovoj kompaniji. U pitanju je najviši evropski standard poslovanja koji dodjeljuje Svjetska federacija privrednih komora (ICC-WCF), čime je Meridianu potvrđen najviši evropski rang - još jednu poslovnu godinu završava rangiran među 900 najuglednijih kompanija EU.

Sertifikat se dodjeljuje za ispunjenih šest grupa kriterijuma i najviših standarda poslovanja - održiv poslovni model, finansijska transparentnost, najviši kreditni rejting, odnos prema zaposlenima, očuvanje životne sredine i briga o lokalnim zajednicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije