Društvo

Klizavi kolovozi zbog kiše

Klizavi kolovozi zbog kiše
Foto: Pixnio | Klizavi kolovozi zbog kiše

BANJALUKA - Kolovozi su na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH mokri i klizavi zbog kiše koja intenzivno pada, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske vozačima skreću pažnju i na veće količine vode koja se zadržava na kolovozima, zbog čega je neophodna maksimalno oprezna i sporija vožnja.

Oprez pri vožnji iz AMS savjetuju i zbog učestalih odrona, kao i zbog mjestimično smanjene vidljivosti, zbog magle i niske oblačnosti.

Zbog radova na sanaciji klizišta saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča - Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano jednom trakom.

Zbog radova na izgradnji biciklističke i pješačke staze na magistalnom putu Rudice - Novi Grad najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja, uz postavljenu saobraćajanu signalizaciju.

Na magistralnom putu Brčko - Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik - Glavičice, zbog sanacije, saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide.

Usporen saobraćaj zbog radova je i na dijelu magistralnog puta Žegulja - Ljubinje, dionica Podvrsnik - Ljubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Vrba u tunelu Čemerno, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje - Miljevina.

Zbog uklanjanja objekta i sanacije klizišta na dionici regionalnog puta Srbac - Gornja Vijaka, u Ulici Vlade Vinčića, dolazi do privremene obustave saobraćaja svakim radnim danom i subotom od 07.00 do 17.00 časova.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac.

Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog radova na rehabilitaciji magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmjenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška, takođe je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na dijelu magistralnog puta Klašnice - Laktaši jedan u toku su radovi u kružnoj raskrsnici u Laktašima zbog čega se saobraćaj preusmjerava na obilaznicu u neposrednoj blizini, kroz Laktaše.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putu Stari Ugljevik - Glavičice, kao i na putu Brod na Drini (Foča) - Hum (Šćepan Polje=.

U FBiH je zbog radova na sanaciji klizišta i dalje u oba smjera je zatvorena Zenička zaobilaznica na auto-putu.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se u Donjoj Jablanici, na putu Čevljanovići - Nišići, Semizovac - Olovo, na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija - Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje - Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije