Društvo

Klokić: Proslava 9. januara i van granica Srpske

Klokić: Proslava 9. januara i van granica Srpske
Foto: RTRS | Klokić: Proslava 9. januara i van granica Srpske

ŠTUTGART - Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je Srni da će sutra u Štutgartu biti proslavljen Dan Republike Srpske i poslata poruka da je Srpska opredijeljena ka miru, stabilnosti i da se 9. januar proslavlja i van teritorije Srpske.

"Šaljemo poruku da se ova svečanost, Dan Republike Srpske proslavlja i van teritorije Srpske", rekao je Klokić u Štutgartu uoči sutrašnjeg obilježavanja Dana Republike Srpske u tom gradu.

On je istakao da je Predstavništvo Republike Srpske u NJemačkoj prvo počelo sa proslavljanjem Dana Republike van teritorije Srpske.

"Zadovoljstvo mi je da smo se i ove godine okupili u Štutgartu povodom proslave Dana Republike Srpske. Danas smo se sastali sa predstavnicima udruženja koja djeluju ovdje u Štutgartu, kao i sa privrednicima koji ovdje rade, a koji posluju zajedno i sa našim firmama iz Republike Srpske", naveo je Klokić.

On je rekao da su se članovi delegacije Republike Srpske u kojoj su i ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić, predsjedavajuća Vijeća naroda Srpske Srebrenka Golić, poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Srđan Todorović danas u prostorijama Predstavništva Srpske u Štutgartu susreli i sa predstavnicima Konzulata Srbije, koji redovno daju podršku institucijama Republike Srpske i Predstavništvu Srpske u Štutgratu.

Klokić je rekao da će sva predstavništva Republike Srpske u inostranstvu ove godine obilježiti Dan Republike Srpske, ističući da će najsvečanije biti u Beogradu u Srbiji.

Sastanak je organizovao šef Predstavništa Srpske u Štutgartu Mićo Ćetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije