Društvo

Kolači napunili Domove zdravlja

Kolači napunili Domove zdravlja
Foto: Ilustracija | Kolači napunili Domove zdravlja

SARAJEVO - Domovi zdravlja KS posljednjih dana imali su pune ruke posla. U ambulanti „Vrazova“, su kazali da su imali i brojne intervencije za dane Kurban-bajrama.

Zanimljivo je to, kako je rekao portparol Arman Šarkić, da su neki pacijenti zatražili pomoć ljekara jer su pojeli previše kolača.

“S obzirom na praznično raspoloženje, imali smo i nekoliko slučajeva intoksikacije jer su pojedinci malo pretjerali u slavlju. Tu su i hronični bolesnici koji nisu na vrijeme uzeli terapiju pa su došli sada. Oni, zapravo, stvaraju najveće gužve u domovima zdravlja pa zato savjetujemo da se ovakve terapije planiraju na vrijeme. Imamo i slučajeve gdje pacijenti dolaze zbog ujeda komaraca, što u skoro svim slučajevima bude posve bezazlena situacija”, izjavio je Šarkić.

Dalje navodi da su u Domu zdravlja Centar dva tima porodične medicine samo juče do dvanaest sati primila već 50 pacijenata.

Kako bi izbjegli gužve, Šarkić je pozvao građane da, ukoliko nisu u pitanju hitni slučajevi, planiraju svoje posjete na vrijeme.

(avaz.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije