Društvo

Kolačijada za teško oboljelu Emu Ćehajić

Kolačijada za teško oboljelu Emu Ćehajić
Foto: Zlatan Čekić | Kolačijada za teško oboljelu Emu Ćehajić

SANSKI MOST - Humanitarna kolačijada u Sanskom Mostu, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Eme Ćehajić (31), teško oboljele Sanjanke, organizovana je danas u centru ovoga grada, a akciju je kupovinom kolača podržao veliki broj građana.

Prema riječima Aide Begić, jedne od organizatorice ovog događaja, sav prihod biće uplaćen na namjenski račun za liječenje Ćehajićeve koju uskoro očekuje teška operacija u Njemačkoj.

"Ova kolačijada je jedan u nizu događaja humanitarnog karaktera s ciljem da se prikupe neophodna sredstva kako bi se Ema izliječila. Ideju su podržale članice nekoliko udruženja žena iz Sanskog Mosta, koje su pravile kolače i druge poslastice za ovu priliku. Tako je nastavljena misija humanosti u nastojanju da se pomogne Sanjanima koji su oboljeli i neophodna su im finansijska sredstva za liječenje", istakla je Begićeva. Treba istaći kako je u proteklom periodu također organizovano više humanitarnih događaja s ciljem da se prikupi novac za liječenje Ćehajićeve.

Ona je prije nekoliko mjeseci doživjela težak moždani udar i kako bi joj sye spasio život, neophodno je da se obavi operativni zahvat u Njemačkoj. Kako saznajemo, operacija u njemačkom gradu Esenu, na tamošnjoj klinici, trebala bi se obaviti početkom juna i radi se o veoma složenoj i skupoj operaciji za koju su neophodna velika finansijska sredstva koje porodica djevojke nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije