Društvo

Kolektivno krštenje u Banjaluci: Zajedno kršteno 16 mališana

Kolektivno krštenje u Banjaluci: Zajedno kršteno 16 mališana
Kolektivno krštenje u Banjaluci: Zajedno kršteno 16 mališana

BANJALUKA - Radost i mnogo uzbuđenja danas su se mogli vidjeti na licima roditeljima 16 mališana u hramu Hrista Spasitelja, gdje je održano deveto kolektivno krštenje djece članova Udruženja porodica sa četvoro i više djece "4+".

"Nakon krštenja sva djeca dobiće poklon od našeg udruženja, a to je zlatni lanac. Slavlje i ručak u potpunosti su pripremljeni uz pomoć sponzora", kazao je Jovan Radovanović, predsjednik ovog udruženja.

Dodao je da je interesovanje roditelja za ovakav vid krštenja djece iz godine u godinu veće, te da ovo udruženje ima regristrovano više od 600 članova.

Velika sreća povodom krštenja najmlađeg člana vladala je i kod porodice Stanivuković, koja je na kolektivnom krštenju krstila osmogodišnjeg sina Rajka.

"Imam četvero djece, a supruga i ja srećni smo što smo na ovakav način krstili najmlađeg sina. Ovo je jedan od događaja na kojima se mi više-člane porodice veselimo i družimo i takvu sreću želim svoj djeci svijeta", kazao je Stanivuković.

Šestogodišnji Vučen, sin Milene Babić, koja je krstila petoro djece, kazao je da je prije krštenja imao malu trema, ali da je srećan što se krstio.

Posebna zahvalnost, ali i izbuđenje vladali su i među kumovima, koji su dobili čast da učestvuju na ovom znajčajnom događaju svakog rodite-lja i djeteta.

Ovo kolektivno krštenje održano je povodom Međunarodnog dana porodice u organizaciji Udruženja "4+"  i uz finansijsku pomoć grada Banjaluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije