Društvo

Kolovozi mjestimično vlažni

Kolovozi mjestimično vlažni
Foto: N.N. | Kolovozi mjestimično vlažni

​BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su mjestimično vlažni, u višim predjelima ima poledice, a na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina ima odrona.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima savjetuju opreznu i sporiju vožnju, te napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

Zbog sanacije odrona na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema na auto-putu E-661 Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji izmijenjen je režim saobraćaja.

Na magistralnom putu, na dionici Klašnice dva-Šargovac zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani, vozi se jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova, izmijenjen je režim sabraćaja na magistralnom putu M-4, dionica Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. Saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom trakom i biće regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je izgradnja i provođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, pa iz AMS upozoravaju vozače da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta M-4 Čelinac-Kotor Varoš.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, zbog aktiviranja klizišta saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izvođenja radova u tunelu "Vranduk", na magistralnom putu Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično. Povremeno je pojačana frekvencija vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu Šamac-Domaljevac, zbog izvođenja sanacionih radova.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno zbog rekonstrukcije mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije