Društvo

Kompanija Filip Moris donirala 50.000 $ Fondu solidarnosti za obnovu RS

Kompanija Filip Moris donirala 50.000 $ Fondu solidarnosti za obnovu RS
Foto: Ilustracija | Kompanija Filip Moris donirala 50.000 $ Fondu solidarnosti za obnovu RS

BANJALUKA - Kompanija Filip Moris BH d.o.o. Sarajevo (Phillip Morris BH d.o.o. Sarajevo), povodom epidemije zarazne bolesti COVID-19, donirala je Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske 50.000 USD, što u protivvrijednosti zvaničnog srednjeg kursa Centralne banke BiH iznosi 90.188,60 KM.

Kako je saopšteno iz Vlade RS, donacija Kompanije Filip Moris biće usmjerena za nabavku medicinskh sredstava za borbu protiv pandemije virusa korona, a u svrhu unapređenja medicinske njege i zaštite.

Ugovor o donaciji potpisali su predstavnici Kompanije Filip Moris i Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske zahvaljuje se kompaniji Filip Moris na izdvojenoj donaciji, s ciljem borbe protiv novog virusa korona.

Kako je saopšteno Vlada RS se zahvaljuje se svim pojedincima i privrednim subjektima na uplaćenim donacijama u Fond solidarnosti za obnovu Republike Srpske, koje su isključivo na dobrovoljnoj osnovi, što je lična i humana odluka svakog pojedinca u Republici Srpskoj.

"Sredstva prikupljena posredstvom Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske biće utrošena za otklanjanje svih posljedica prouzrokovanih širenjem novog virusa korona, te za obnovu privrednog, ekonomskog i društvenog života u Republici Srpskoj", zaključeno je u saopštenju Vlade RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije