Društvo

Kompanija Meridian i Grad Banjaluka uručili donaciju Udruženju "4+"

Kompanija Meridian i Grad Banjaluka uručili donaciju Udruženju "4+"
Foto: N.N. | Kompanija Meridian i Grad Banjaluka uručili donaciju Udruženju porodica sa četvoro i više djece "4+"

Kompanija "Meridian" u saradnji sa Gradom Banjaluka obezbijedila je 30 tableta za djecu iz Udruženja porodica sa četvoro i više djece "4+" .

Ovu vrijednu donaciju porodicama uručili su u Domu omladine gradonačelnik Draško Stanivuković i  menadžer korporativnih poslova kompanije Meridian, Nikola Milisavljević.

"Posao gradonačelnika je umnogome lakši i jednostavniji kada imate podršku društevno odgovornih kompanija, kao što ovaj put imamo donaciju kompanije Meridian za mališane iz Udruženja '4+', na čemu smo im zahvalni", naveo je Stanivuković.

Kako je naveo, djeca se raduju ovim tabletima, koji će im mnogo značiti i ovo je jedan od načina kako možemo pomoći našim porodicama.

"Uz besplatne udžbenike, naš plan je da nakon 20 godina čekanja zahtjeva Udruženja '4+' plus za besplatanim prevozom, sada riješimo to pitanje. Pronašli smo finansijski okvir i mogućnost putem rebalansa budžeta i ponosan sam što će Banjaluka u tom kontekstu biti prvi grad koji će od 1. novembra obezbijediti besplatan prevoz za srednjoškolce i studente", rekao je gradonačelnik.

To su, prema njegovim riječima, značajne uštede za porodice - od 1.000 do 1.500 KM na godišnjem nivou, u zavisnosti od broja djece u porodici i dijela grada u kojem žive.

Takođe, važna mjera Grada koja slijedi jeste podrška svim porodiljama.

"Svaka majka koja rodi, svih 12 mjeseci imaće veću platu, a nezaposlene majke dobiće direktnu novčanu podršku Grada. Sve je to uvod u nacionalnu penziju na nivou Republike Srpske za šta defintivno ima novca", zaključio je gradonačelnik.

U ime komapnije Meridian, menadžer korporativnih poslova Nikola Milisavljević kazao je da s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi naš obrazovni sistem, ali i naše porodice i djeca, da su se odlučili na donaciju tableta, kako bi djeci pospješili učenje, ali i olakšali roditeljima.

"Koristim priliku da se zahvalim Udruženju porodica '4+' na saradnji, kao i gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i njegovom Kabinetu na aktivnom angažmanu povodom ove akcije, te na  ideji da se akcija sprovede", naglasio je on.

Plan im, kako je rekao - da i u narednom periodu nastave sa ovakvim akcijama, ali i saradnju sa Gradskom upravom, jer su kako ističe - zaista imali pozitivna iskustva.

"Želja nam je da svojim primjerom podstaknemo druge kako bi naš obrazovni sistem opstao u vremenu pandemije", zaključio je Milisavljević.

Predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece "4+" Jovan Radovanović zahvalio je u ime svih poridica na ovoj vrijednoj donaciji.

"Ovo će mnogo značiti, posebno ukoliko nastava opet bude onlajn, da im služi za svakodnevnu upotrebu", kazao je on.

Istakao je da sa dolaskom nove administracije postižu značajnije rezultate u saradnji sa gradonačelnikom i Gradskom upravom.

Meridian – lijepa strana života 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije