Društvo

ZA ČIST VAZDUH: Kompanija Meridian započela veliki ekološki projekat

ZA ČIST VAZDUH: Kompanija Meridian započela veliki ekološki projekat
Foto: N.N. | Kompanija Meridian i Ministarstvo zaštite životne sredine kreću u pošumljavanje

U 2021. godini jedna od tema u regionu bio je i kvalitet vazduha.

Polazeći od činjenice da je čist i zdrav vazduh osnova svakog života, kompanija Meridian otpočela je jedan od najvećih ekoloških projekata do sada.

U sklopu velike akcije koja će se održati širom regiona, najveće ime ovog dijela Evrope kada je riječ o industriji zabave je sa Ministarstvom zaštite životne sredine Srbije potpisao Memorandum o saradnji, na osnovu kojeg će ova kompanija u naredne tri godine novčanim sredstvima i donacijama u vidu mladih sadnica aktivno pošumljavati teritoriju više od 20 opština. Budući da je ovaj projekat unapređenja kvaliteta vazduha i javnog zdravlja od samog početka regionalnog karaktera, sadnice stižu i u Republiku Srpsku.

Time je i formalno otpočeo veliki ekološki projekat koji kompanija sprovodi iz oblasti zaštite životne sredine, a već u uvodnoj fazi Meridian je započeo sa doniranjem više od 1.000 mladih sadnica. Kompanija će donirati i značajna finansijska sredstva lokalnim samoupravama za potrebe planskog uređenja zemljišta i terena na kojima će "nicati" kiseonik za buduće generacije.

"Ovo je samo prvi korak u uspješnoj saradnji kompanije Meridian i Ministarstva životne sredine, u budućnosti možemo očekivati još mnogo sličnih projekata. U naredne tri godine ćemo uložiti značajna sredstva, kako bismo poboljšali životnu sredinu i ono najvažnije - zdravlje svih ljudi u lokalnim samoupravama", rekao je direktor Sektora korporativnih komunikacija kompanije Meridian, Vuk Dinčić.

Nastavljajući seriju društveno odgovornih projekata i aktivnosti koje se gotovo dve godine ne zaustavljaju niti jednog jedinog dana, zaposleni u kompaniji Meridian, koja osim u regionu, posluje na više od 30 zahtevnih tržišta EU i svijeta, pokreću projekat „zasađivanja kiseonika“ za buduće generacije. 

Šume, pluća naše planete, u procesu su nestajanja širom svijeta, kako zbog prirodnih katastrofa, tako i zbog nemara i sebičnosti nas samih. Zasađivanje novih stabala jedini je način da se prirodi zahvalimo što nam je podarila život, a našu zemlju učinimo zdravom za buduće generacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije