Društvo

Kompanija Meridian podržala žene žrtve porodičnog nasilja

Kompanija Meridian podržala žene žrtve porodičnog nasilja
Foto: PR | Kompanija Meridian podržala žene žrtve porodičnog nasilja

NISI SAMA poručuju iz kompanije Meridian.

Sve više smo svjedoci da žrtve nasilja mogu biti svi, a nažalost to su najčešće žena i djeca. U posljednje vrijeme medijski se više ispratila rodna neravnopravnost i nasilje, a kompanija koja podržava slobodu, rodnu ravnopravnost i staje uvijek kao podrška žrtvama nasilja je kompanija Meridian.

Osobe koje su u mogućnosti da rađaju novi život nikada se ne bi smjele osjećati ugroženo i nezaštićeno, a posebno ne od muškaraca koje je rodila jedna žena. Muškarac koji povrijedi ženu na bilo koji način zauvjek ubije muškarca u sebi.

Ovom prilikom kompanija Meridian posjetila je Fondaciju Udružene žene u Banja Luci u sklopu koje je Sigurna kuća u kojoj borave žene i djeca koje su preživjele porodično nasilje. Ova kompanija donirala je paket pomoći u vidu higijenskih preparata i kozmetike za žene i slatke poklone za djecu kao solidarnost sa njima u njihovoj borbi koju vode.

Fondacija "Udružene žene" iz Banja Luke se obradovala donaciji kompanije Meridian i izrazila zahvalnost jer svaki vid suosjećanja i podrške ženama koje su prošle ova traumatična iskustva veoma znači.

"Zahvaljujemo se kompaniji Meridian koja njeguje korporativnu filantropiju, prepoznaje potrebe lokalne društvene zajednice, u ovom slučaju potrebe žrtava nasilja u porodici. Nadamo se da će se i ostale kompanije motivisati da slijede koncept društveno odgovornog poslovanja i na taj način pomažu smanjenju velikog drustvenog problema", istakla je Amela Bašić Tomić koordinatorica Sigurne kuće iz Banja Luke.

"Žene trebaju da imaju zaštitu porodice, okoline, sistema i države i da znaju da nikad nisu same. Prijavi nasilje nad ženama anonimno na besplatnu SOS liniju 1264", poručuju iz kompanije Meridian.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije