Društvo

Kompanija Mikrofin posjetila OŠ "Petar Kočić" u Čađavici

Kompanija Mikrofin posjetila OŠ "Petar Kočić" u Čađavici
Foto: N.N. | Kompanija Mikrofin posjetila OŠ "Petar Kočić" u Čađavici

​Predstavnici kompanije Mikrofin posjetili su danas učenike područnog odjeljenja Osnovne škole "Petar Kočić" u mjestu Čađavica, opština Ribnik kako bi se upoznali sa radom ove ustanove, ali i kako bi im uručili vrijednu donaciju u vidu opreme za nastavu fizičkog vaspitanja i didaktičkog materijala.

Boris Todić, šef filijale Mikrofina u Sarajevu uručio je donaciju u vrijednosti od 1500 KM direktorici škole Stojanki Dobrijević Dakić.

"Škola nema osnovne uslove za obavljanje nastave fizičkog vaspitanja zbog čega su nam se obratili za pomoć. Mi ne možemo obezbjediti fiskulturnu salu, ali smo zato pomogli u nabavci opreme kako bi nastavnicima olakšali provođenja nastave i slobodnih aktivnosti sa učenicima", istakao je Boris Todić, šef banjalučke filijale Mikrofina dodajući da je opstanak škola u seoskim sredinama uslov opstanka stanovništva na tom području, a  Mikrofin sa svoje strane želi da koliko može doprinese tome.

Osnovnu škola "Petar Kočić" iz mjesta Sitnica sa područja opštine Ribnik trenutno pohađa 70 učenika, a pored centralnog odijeljenja u Sitnici,  škola ima i područno odijeljenje u Čađavici.

S obzirom da na području Opštine Ribnik ne postoji predškolska ustanova za djecu, od marta ove godine škola organizuje i program Predškolskog vaspitanja i obrazovanja za učenike koji u ovoj godini polaze u školu. Tokom prvog ciklusa u ovaj program upisano je 11 budućih đaka prvaka.

Osim ove donacije, zaposleni u Banjalučkoj filijali Mikrofina posjetili su nedavno Osnovnu školu "Vuk Karadžić"  u Banjaluci i tom prilikom im uručili 42 komada školskih stolica koje će pomoći u opremanju jedne od učionica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije