Društvo

"Komrad" se zadužuje kako bi kupio mašinu i zemljište

"Komrad" se zadužuje kako bi kupio mašinu i zemljište
Foto: Zlatan Čekić | "Komrad" se zadužuje kako bi kupio mašinu i zemljište

BIHAĆ - Javno komunalno preduzeće "Komrad" iz Bihaća dobilo je zeleno svjetlo od Gradskog vijeća za realizaciju kreditnog zaduženja u iznosu od 350.000 maraka, koje će im poslužiti za nabavku moderne mehanizacije i proširenje kapaciteta.

Prema riječima Mehure Selimovića, direktora preduzeća, kreditna sredstva će poslužiti za nabavku multifunkcionalnog stroja za održavanje čistoće u gradu te za kupovinu zemljišta koje se nalazi u neposrednoj blizini kruga firme.

"Ukupna investicija, kada se radi o kupovini mašine i zemljišta iznosi oko 400.000 maraka, s tim što ćemo 50.000 nadomjestiti iz vlastitih izvora. Radi se o zemljištu površine oko devet dunuma, tako da ćemo biti u mogućnosti da proširimo naše kapacitete s obzirom na to da smo trenutno limitirani prostorom. Ova parcela graniči se sa zemljištem koje je u vlasništvu grada, tako da to predstavlja perspektivan prostor, gdje će se moći realizovati različite djelatnosti", kazao je Selimović.

On je istakao kako je zadovoljan podrškom Gradskog vijeća te dodao kako će se na ovakav način poboljšati kvalitet usluga koje ova firma pruža građanima.

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić istakao je opravdanost ove investicije te dodao kako će se na ovakav način, između ostalog, omogućiti proširenje skladišnih prostora koje će moći koristiti i druge gradske službe.

"Imamo slučaj Civilne zaštite, čija su materijalno-tehnička sredstva, zbog nedostatka prostora, uskladištena na više lokacija, što ponekada otežava organizaciju određenih aktivnosti", kazao je Sedić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije