Društvo

Komunalci istrajni, bez plate neće da rade

Komunalci istrajni, bez plate neće da rade
Foto: Srna | Komunalci istrajni, bez plate neće da rade

GACKO - Štrajk u komunalnom preduzeću "Komus" u Gacku nije prestao ni osmi dan jer radnicima nije uplaćena još jedna zarađena plata koju traže.

Radnici u štrajku tražili su isplatu dvije plate, a juče im je uplaćena samo jedna zbog čega su nastavili štrajk.

Štrajkačima se jutros obratio zamjenik načelnika opštine Gacko Radojica Antunović, ali radnici kažu da se nisu uspjeli ništa dogovoriti.

Načelnik Gacka Milan Radmilović sastao se danas sa direktorkom "Komusa" Draganom Rudan, ali se nisu željeli obratiti novinarima.

Nezadovoljni radnici načelniku su poslali jasnu poruku.

"Kada on bude nama isplatio drugu platu i sa nekim ljudskim ciljem došao u ovu firmu da kaže kako da se reguliše ova firma i kako dalje, mi ćemo početi raditi. Bez druge plate nećemo", rekao je predsjednik Štrajkačkog odbora "Komusa" Milan Šupić.

Nezadovoljni radnici juče su dobili platu za maj, traže još jednu ali i uplatu doprinosa. Radnik Miro Bratić kaže da se teško živi i sa malom platom, a pogotovu kada je uopšte nema.

"S obzirom da putujem u dva pravca 52 kilometra i da imam četvoro djece, majku i ženu, mnogo je teško. Da je redovna plata od 500 KM, to je vrlo teško preživjeti", rekao je Bratić.

Zbog štrajka komunalaca gatačke ulice zatrpane su smećem. Radnici se izvinjavaju sugrađanima, ali ponavljaju da neće raditi dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

"Mi smo se dogovorili kada se ispoštuju naši uslovi da ćemo svi izaći iz kancelarija zajedno sa našim čistačima da čistimo i da im pomognemo da ne bude sve na njima jer je grad katastrofa", kaže radnik Ivana Maljević.

Radnici preduzeća "Komus" u Gacku zbog kašnjenja isplate plata u štrajku su od 13. avgusta. Od tada nije vršen ni odvoz smeća iz grada.

Posljednju platu radnici preduzeća "Komus" u Gacku primili su za april mjesec, dok su u decembru, januaru i februaru primili minimalce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije