Društvo

Koncert prijateljstva za Siriju i Tursku

Koncert prijateljstva za Siriju i Tursku
Foto: Ustupljena fotografija | Koncert prijateljstva za Siriju i Tursku

SARAJEVO - Sarajevska kulturno-umjetnička društva "Lola", "Proleter" i "Baščaršija", u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Pomozi.ba" 15. marta u Domu mladih organizuju humanitarni koncert prijateljstva i solidarnosti za pomoć narodu u Turskoj i Siriji, koji je preživio katastrofalan zemljotres.

"Pokrećemo ovu zajedničku akciju kako bismo i mi na svoj način, predstavljanjem kulture i tradicije Bosne i Hercegovine, dali mali doprinos i podršku narodima prijateljskih zemalja. Na koncertu će se predstaviti folklorne, muzičke, horske i druge sekcije ovih kulturno-umjetničkih društava. Više od 200 malih i velikih plesača, orkestaraca i muzičara, vokalnih solista, vokalnih grupa i balerina će se predstaviti na sceni tokom ovog koncerta", naveli su iz kulturno-umjetničkih društava.

"Koncert počinje u 19.30. Ulaz je besplatan, a novčani prilozi i donacije su od srca", navodi Pomozi ba.

BHRT i "Pomozi.ba" pokrenuli su kampanju prikupljanja novca takođe za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji. U kampanju su uključene i "Nezavisne novine".

BHRT će, bez naknade, bez prethodne dozvole, ustupiti svim televizijskim i radijskim kućama prenos Teletona, uz naznačavanje markice BHT1.

"Program će trajati od 20 do 23 sata, gledaoci, slušaoci i pratioci portala i društvenih mreža moći će telefonski donirati novac za stradale te ćemo na taj način okončati kampanju koja je počela 1. marta. U emisiji Teleton na BHT1 javljaće se oko stotinu poznatih ličnosti iz javnog života BiH. Projekat su podržale i neke od najvećih kompanija iz BiH svojim donacijama", saopšteno je iz BHRT-a.

Kampanja je počela 01. marta i trajaće do 16. marta, a svi građani BiH mogu je podržati uplatom na račune "Pomozi.ba" ili pozivom na broj 17006.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije