Društvo

Konkurs za pripravnika politikologa u vrtiću izazvao burne reakcije

Konkurs za pripravnika politikologa u vrtiću izazvao burne reakcije
Foto: Ilustracija | Konkurs za pripravnika politikologa u vrtiću izazvao burne reakcije
Ljiljana Radić

ČAJNIČE - Konkurs za prijem politikologa pripravnika u Javnoj predškolskoj ustanovi "Bajka" u Čajniču izazvao je bujicu reakcija u javnosti, posebno putem društvenih mreža, a budući da nije navedeno šta je opis njegovog posla građanima je nejasno šta će politikolog raditi u vrtiću.

"Politikolozi se bave proučavanjem politike, političkih procesa i slično i ne znam kakve to veze ima sa mališanima i radom vrtića. Da nećemo djecu učiti politici od malih nogu", napisao je jedan od zbunjenih građana.

Vukašin Katana, v.d. direktora ove predškolske ustanove, rekao je za "Nezavisne" da vrtić nema potrebu za politikologom, ali da je, kako tvrdi, radno mjesto namijenjeno sinu poginulog borca koji je politikolog, a koji nije odradio pripravnički staž.

"Iskoristili smo priliku da on bar odradi pripravnički, jer djevojka koja je primljena kao pedagog, a koja je isto dijete poginulog borca, je odustala i otišla je da odradi pripravnički u srednjoj školi. Ljudi sa biroa su izašli u susret jednom djetetu koje je ostalo i to je jedini razlog", rekao je Katana.

Na pitanje novinara koji je opis posla politikologa pripravnika i šta će on konkretno raditi, Katana je rekao da će se pripravnik baviti poslovima u vezi sa radom Gradske skupštine.

"Ja sam ujedno i odbornik i radiće u tom dijelu. Biće vezan za rad Skupštine i ljude koji se bave politikom", dodao je Katana.

Na pitanje kakve to veze ima sa radnim mjestom u vrtiću, Katana nije imao jasan odgovor.

"Što ste vi mene nazvali, da me ispitujete? Nema razloga da ja išta pojašnjavam", rekao je Katana.

Podsjećamo, krajem prošlog mjeseca raspisan je javni konkurs za prijem politikologa pripravnika u ovu predškolsku ustanovu.

Osim opštih uslova propisanih zakonom, navedeni su i posebni uslovi koje mora da ispuni kandidat koji želi da se zaposli u ovu javnu predškolsku ustanovu kao politikolog pripravnik, ali se nigdje ne navodi šta mu je u opisu posla.

"Intervju za kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, biće obavljen 12. septembra u prostorijama vrtića. Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave smatraće se da su odustali od prijave na konkurs", navedeno je u konkursu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije